Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért csinálja ezt a gyerekem?

Miért csinálja ezt a gyerekem?

Figyelt kérdés

A kisfiam 2 éves múlt decemberben és kb 1 hónapja arra szokott rá, hogy ha nem az van, amit ő akar, akkor erősen a kezébe harap. Fáj is neki, utána sírva mutatja nekünk a kezét. Hiába magyarázzuk el neki, hogy ezt nem szabad, ő akkor is csinálja. Ha szépen szólok rá valami miatt, akkor is ez van. Ha lefogjuk a kezét, akkor a mi kezünkbe próbál bele harapni. 1 éves korában volt már ehhez hasonló, akkor azt mondta erre az orvosunk, hogy majd kinövi. El is hagyta egy idő után, most viszont ismét előjött, csak most még durvábban. Nem tudom már mit tehetnék, teljesen kivagyok emiatt. Ismét beszélni fogok az orvossal, de attól félek, hogy megint ránk fogja hagyni, én pedig rettegek, hogy valami komolyabb kárt tesz magában a fiam. Már sebesre harapta a kezét, emiatt nem is nagyon merek már rá szólni, viszont rá hagyni sem szeretnék mindent.

Miért csinálja ezt és mit tudnék tenni, hogy abba hagyja és soha többé ne csináljon ilyet?

2021. máj. 10. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Mert nem buta, látja, hogy hatással van rád. Ha nem kap pozitív megerősítést szerintem idővel kinövi, de ha nem, nagyon sok jó szakember van, aki tud segíteni. Mindazonáltal szerintem tök jó, hogy megoldást keresel, anélkül, hogy mindent ráhagynál :)
2021. máj. 10. 22:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem szoktam oda rohanni hozzá és megsajnálni, amiért ilyen butaságot csinált, ha erre gondolsz. Volt olyan, amikor a mamája babusgatni kezdte utána, de elmagyaráztam neki, hogy ez nem éppen a legjobb reakció. Én is úgy voltam vele, hogy így majd abba hagyja, de sajnos még most nem úgy néz ki.
2021. máj. 10. 22:48
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudja levezetni a feszültséget máshogy, és ezt a módszert találta ki.

Tanítsd meg tapsolni, ha mérges! Vagy legyen egy tárgy, pl egy párna, amit megcsaphat ilyenkor.

Beszél már?

Az én lányom 3 évesen szólalt meg. Nála is probléma volt a feszkó levezetése. Ő a saját haját tépte és kékre csípte az arcát.

De abbahagyta sok beszélgetés után.

2021. máj. 11. 07:01
 4/5 anonim ***** válasza:
93%
Kapjon egy rágókát. Próbáld rávenni, hogy mindig abba harapjon, ha mérges. Ilyen cumi-csíptetővel csíptesd a ruhájára. Vagy kapjon egy szilikon karkötőt vagy karpántot, és abba harapjon, ha magáról a harapásról nem sikerül leszoktatni.
2021. máj. 11. 07:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, ha sebes lesz és jobban fog fájni, akkor hamarabb abbahagyja, lányom a haját tépte ki, aztán egyszer sikerült kitépni egy száz forintos nagyságú foltot, többet nem csinálta, gondolom nagyon fájt, nem bőgött, mert nem szokott mindig, de abbahagyta. Minél kevésbé figyelj erre oda, mert azért csinálja, hogy hatása legyen nálad.
2021. máj. 11. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!