Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi lehet a gond? Ez normális...

Mi lehet a gond? Ez normális 3 éves korban? Kezdek nagyon aggódni!

Figyelt kérdés
2 hónap múlva lesz 3 éves! Nem akar válaszolni igennel, nemmel. Nem bólogat igent, nemet. Olyasmire válaszol, hogy ha kérdezzük mi ez mi az, ha tudja, hogy mi az és van kedve, akkor válaszol. Kérdezem hogy hívják, nem mondja csak néz rám és várja, hogy én mondjam, pedig tudja mondani a nevét. Ha kérdezem, hol van, akkor mutat magára. Keveset beszél, csak szavakat, illetve szokta össze kötni is, hogy kicsi cica, nagy kutya. Nagyon szeret állatok között lenni, már szinte mániája. Szemkontaktusa gyenge, csak akkor figyel, ha valami számára érdekeset mondok,kérdezek vagy ha ő akar közölni valamit. Gyerekekkel nem igazán van el,csak mellettük játszik esetleg szalad utánuk, de ha közelednek hozzá azt nem szereti. Mikor szomjas, éhes mutat a poharra vagy ha el éri elveszi. Egy darabig mondta, h kell víz, vagy szomjas, de most nem mondja, vagy volt mikor éhes volt, mondta, h enni, most azt sem akarja. Volt már olyan, hogy mondta, h csináld újra, vagy nem szabad sírni, de párszor mondja és azután nem. Az emberek, ha szólnak neki, vagy levegőnek nézi őket, vagy nyafogni kezd. Nem köszön az utcán, pedig itthon, ha kérdezem hogy kell köszönni, integet. Mikor szomorú, mintha beszélne össze vissza, kicsi maci, béka... Mindent össze hord olyankor. Van mikor figyelmeztet előre, hogy sírni fog, azt mondja, h sírok vagy sír a baba. Nagyon sokat ismetelget szavakat,de tudja is a jelentesuket,csak néha olyan mintha össze - vissza beszélne. 2 hónapja járunk terápiára, azóta javult a helyzet, sokkal több szót mondd, de még mindig nagyon türelmetlen és nyafogos. Voltam vele orvosnál, csak érdekelne, hogy mi a véleményetek, hátha valaki már volt hasonló helyzetben! Nagyon félek. A tv-t is elvettuk tőle, sajnos elég sokat nézte, szinte csak a tv előtt volt nyugodt, nagyon hisztis volt, de sokat javult az utóbbi 3 hónapban.
2021. máj. 10. 19:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, sokat nézte! Sajnos. Kisebb korában állandóan hisztizett, csak a tv előtt volt nyugodt. Megszuntettuk. Azóta sokat fejlődött, de mar legalább 4 hónap eltelt azóta és még mindig vannak problémák! Nem tudom, hogy miért volt csak a tv előtt nyugodt, talán mégis van valami probléma, mert kisebb korában félt az emberektől. Mikor jött hozzánk valaki, egyből sírt! Most meg csak egyszerűen nem foglalkozik vele,szinte levegőnek nézi.
2021. máj. 10. 22:41
 12/16 anonim ***** válasza:
24%
Miket csinált ami miatt a tv lett a megoldás?
2021. máj. 10. 23:32
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

A sírás az idegenektől az természetes folyamat. Vannak introvertált gyerekek, ázok inkább bújósak, félősek. Nincs ezzel baj.

A tv tényleg rengeteget ront.

Tasoméknál is ez lehet(ett) a baj, náluk is sokat tévézett a gyerek, s a beszedfejlodesben ezért is maradhatott le.

(Nem tudom hanyas voltam , akit lepontoztatok :D )

2021. máj. 10. 23:47
 14/16 anonim ***** válasza:
66%
Én őszinte leszek,biztos elvinném máshová is megnézetni . Oka van,ha te ,az anyja aki a legjobban ismered úgy érzed nincsen rendben . Ennyiből nyilván nem lehet diagnosztizálni senkit,meg ide nem is szakemberek írogatnak, de ez alapján amit ide leírtál van problémája a gyerekednek, ne hagyd,hogy elbagatellizálják ,meg elhajtsanak,hogy majd behozza a lemaradást . Túl sok ilyet láttam ,és minél később kap a gyerek megfelelő fejlesztést,annál nehezebb lesz .
2021. máj. 12. 23:08
 15/16 anonim válasza:
Autizmust leginkább a témában speciálisan jártas klinikai szakpszichológus v gyermekpszichiater tud megállapítani, a hangsúly a speciális jartassagon van. Az autizmus alapítványnál v a cseperedőben talalkozhatsz ilyen szakemberekkel, az ő véleményük alapján tényleg megnyugodhatsz. Nem elbizonytalanítani szeretnélek, és tényleg biztató h a szakszolgalatnal azt mondták, h nem autista. Amit írtam, arra az esetre vonatkozik, ha továbbra is fennmaradnak a problémák, és továbbra is őrlődsz. (Egy szakember)
2021. máj. 15. 15:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Ennyi idősre úgyse mondjak ki, hogy autista, nem? Szóval én attól nem nyugodnék meg, hogy jaj nincs itt nagy gond, ha úgy látom valami nem jó. Túrnám a netet hova lehet vinni megnézetni.
2021. máj. 17. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!