Mi lehet a gond? Ez normális 3 éves korban? Kezdek nagyon aggódni!
Védőnővel beszéltél? Gyerekorvossal?
Én biztosan elvinném pedagógiai szakszolgálathoz megnézettetni.
El van maradva ez tény. De szerintem itt van más is.
Ennyiből nem lehet megállapítani semmit.
Lehet, hogy csak szociális éretlenségről van szó, amire ráerősít a lassabb beszédfejlődés, de lehet a háttérben komolyabb probléma is. A leírásod alapján mintha nem egészen értené a kicsi a beszéd funkcióját. Tehát hogy ha valamit el akar érni, akkor kell hangoztatni a megfelelő szavakat. Sajnos a "régebben mondta, de már nem" jelenség is aggodalomra ad okot.
Milyen fejlesztésre jártok? Mit mond a gyógypedagógus (vagy aki foglalkozik vele)?
Tesóm kb.5 szot ismételgetett 3 éves koráig. Amint oviba került szépen felzárkózott és utana be sem állt a szája. - Édesanyám szavaival élve.
#1 valaszolonak:
2 évesen már a legtöbb gyerek beszél mondatokban. "Süt a nap", "ott a cica". Kb ilyen szinten. De legkésőbb 2,5 éves koráig tudnia kell, ha nem, akkor beszédfejlesztesre kell vinni.
Tesom fia is ebben a helyzetben van. Mond kb.3 szót, a többit pedig a saját zsargonján.. Ha nem kezd el beszélni 2,5 éves koráig, védőnő es háziorvos is jelezte, hogy meg kell nézetni.
Ha azt mondták nem autista, akkor nem autista.
Én mégegyszer elolvastam nem látok benne semmi extrát, de ha 0% a válaszom, akkor biztos mások sokkal jobban tudják. Igen/nem: a nemet azt mondta és rázta a fejét hamar, az igent 3 éves kora után mondta, bólintani egyáltalán nem szokott.
Minden gyermeknek van autisztikus tünete.
Az én lányomnak is fejletlen az idegrendszere, és van más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!