Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért csinálja ezt? Baj...

Miért csinálja ezt? Baj lehet, vagy csak nagyon akaratos?

Figyelt kérdés
30 hónapos kislányom nem akar válaszolni semmire! Kérdezem tőle hogy mi ez, akkor rám néz és várja, hogy mondjam én, pedig ő is tudja, ha nem mondom én hogy mi az, elkedz sírni! Ha nagyon belemerul a játékba pl.allatfigurakkal és kérdezem hogy csinál a boci, akkor válaszol, de ha észre veszi, hogy válaszolt hirtelen mérges és hisztis lesz! Rá mutatni a dolgokra se akar mindig, hisztizik állandóan! Hogyan kéne erre reagaljak? Hagyjam ott? Erőltetni nem szeretném, hogy valaszoljon, mert lehet azzal még rosszabbat csinálok! Ha kell neki valami, van mikor mutassa, de néha mikor türelmetlen, akkor csak arra nyújtsa a kezét és salapal! Olyan is van, hogy csak hisztizik és ki kell találnom én hogy mit akar! Teljesen kiakaszt! Az embereknek nem akar köszönni, nagyon ritkán lehet erre is rá venni! Olyan kis magának való! Fogalmam sincs miért csinálja ezt! Az emberekre nem figyel,mintha nem is szólnának neki. Nem marad rajtam kívül senkivel, csak az apjával! Anyósom mikor jön hozzánk, már sír és kapaszkodik belém, fél, hogy vele kell maradjon, néha hagytam vele,olyankor sírt, de végül megnyugodott, de inkább csak akkor ha ki vitte játszani. Szavakat mondd sokat,de nem akarja kommunikációra használni, csak ritkán! Eddig állandóan halandzsazva beszélt, most meg mindig szavakat mondd amit tud. Ezt is furcsállom, mikor meg tanul egy szót, hajtogassa pár napig! Szerintetek nagy baj lehet?

2021. ápr. 2. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
30 hónapos? Jézusom ...2 és fél éves könyörgöm
2021. ápr. 2. 12:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak dackorszak...
2021. ápr. 2. 12:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Kösz! Ez nagy segítség volt! Máshol meg ha mondtam, hogy 2 éves, akkor az volt a kérdés, hogy most töltötte vagy már több mint 2 éves! A fene se tudja már, hogy hogy írjam, hogy jó legyen!
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Én 410 hónapos vagyok 😄🤣
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez most komoly? Tanácsokat szerettem volna kérni! Esetleg kíváncsi lennék, ha valakinek a gyereke csinált már így? Én is utálom, ha valaki hónapokban mondja hány éves a gyerek, de máshol meg, ha azt mondom 2 és fél éves, akkor meg az nem jó! Na mindegy, nem is tudom miért vártam, hogy valaki segíteni szeretne, nem csak gunyolodni egy kétségbe esett anyukan!
2021. ápr. 2. 12:41
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Én is hisztiztem ha produkálnom kellett magam ennyi idősen, már akkor utáltam a rám irányuló figyelmet. Olyan nagy baj nincs velem :)

Egyáltalán nem biztos hogy bármi baja van a gyerekednek, de hát vidd el kivizsgálásra, majd a szakemberek megmondják.

2021. ápr. 2. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem gúnyolódás ,de nem normális már ennyi idősen hónapokban mondani főleg ha most kerek 2 és fél.

Amúgy,hogy a kérdésedre is válaszoljak, enyém nyáron lesz 2 ugyan de most kezdődött nála ez a dackorszak és sokan mondták ne aggódjak később még rosszabb lesz. Baja biztos nincs. És ne is erőltesd. Legyél következetes.

2021. ápr. 2. 12:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam is 2.5 éves. Ő sem köszön az utcán ismerősöknek vagy a szomszédoknak. Csak nekünk és a nagyszülőknek, ha van kedve.

Ő is levegőnek néz mindenkit mostanában, nagyon félős lett. Ha séte közben beszélgetek valakivel pár percet, akkor a hátam mögé bújik.

Ő is nagyon hisztis, sokat nyafog mostanában.

Szerintem ezek normálisak ebben a korban, majd elmúlik ez is.

Válaszolni is csak akkor válaszol, ha akar.

Én nem aggódom ezen. A dac korszak ilyen. Lehetne rosszabb is.

2021. ápr. 2. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!