Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lemaradt a kislányom mozgásfej...

Lemaradt a kislányom mozgásfejlődésben, már nem tudunk lassan mit kezdeni vele, mással is volt már ilyen?

Figyelt kérdés

Az egész ott kezdődött hogy nagyon feszes volt, egy hónaposan kezdtük a Dévény tornát, amit rendszerint végigsírt, 7 hónapos koráig jártunk, akkor még nem fordult át. Végül 7,5 hónaposan elkezdett az egyik irányba hasra fordulni, rá két hétre hanyatt vágni magát, de csak puha felületen. Dévény már semmit nem ért, álltak széttett kezekkel. Továbbmentünk neurológiára, ahol megállapították hogy van olyan reflexe ami nem épült le, járjunk tornára. Ott már akkor is sír ha elkezdem a föld felé rakni, ezért azt beszéltük meg hogy itthon csináljuk az ott megbeszélt gyakorlatokat. Itthon persze nem akarja, feszíti magát, sír, nyafog... Már kezdek ott tartani hagyom a fenébe az egészet, lesz ami lesz, erre a védőnő ma elkezdte hogy már ülni kellene stb. Közben a gyógytornász is húzta a száját hogy olyan kis sírós, és mindig csak a nyunyókáját gyömöszölné torna helyett, lehet pszichológus kellene neki, és amúgy otthon milyen a helyzet? Mintha bántanám a gyereket.

Szóval most már kezd elegem lenni az elvárásokból és a végigsírt tornákból, másfelől meg megrémít hogy tanulási nehézségei lesznek, lemarad stb.

Most ott tartunk, hogy egyik oldalra fordul hasra, nem kúszik-mászik, nem ül és 9 hónapos.

Alapvetően mosolygós nyugodt kislány, de szerintem már rajtam is érzi a feszültséget. Mit tegyek?

2021. febr. 16. 16:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Dankuliné Gazsovics Edit (devenyes), keress rá Facebook-on. Mi hozzá jártunk, jó szívvel ajánlom. Minden alkalmat végig sírt a lányom, és minden alkalommal hatalmas fejlődést mutatott otthon.
2021. febr. 16. 19:13
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
Én konduktort keresnék inkább.
2021. febr. 16. 19:43
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Èn csak együtt èrezni tudok veled tanàcsot adni nem nagyon ,azon kívül hogy a fejlesztèst valòban nem szabad abba hagyni.Hasonlò cipőben jàrunk csak az èn pindurom màr 16 hònapos...Nagyon lassan megy neki a mozgàsfejlődès.Dèvènyre jàrunk kb 9 hònapos koràtòl,az első dèvènyesnèl orditott..a szívem szakadt meg,3szor voltunk ott kerestem egy màsikat nàla egy hangja sem...teljesen màskèpp bànik vele ènekel, mondòkàzik neki közben mindig hoz neki valami ùj fejlesztő jàtèkot amivel lefoglalja közben.Nagyon hàlàs vok neki.Utànna kezdett el kùszni,majd màszni,felhùzni magàt tèrdelèsbe,fel is àllt pàrszor ill megtanult ülni de csak w-ben egyenlőre...ès most beszèltük meg hogy abba hadjuk a dèvènyt mert màr nem hoz egy ideje ùj dolgokat.Most tsm-ezünk itthon remèlem ez lök rajta megint egy nagyot...Itt mindenki azt fogja tanàcsolni ami nekik bevàllt.Neked kell sajnos egy tervet össze àllítanod ès döntened hogy a te babàdnak mi is jò...De nagyon àtèrzem a helyzeted mi is ebben èlünk egy jò ideje ès nagyon nehèz....bocsi h hosszù lett
2021. febr. 16. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Tsmt-t nyugodtan el lehet kezdeni ennyi idősen. Kislányunkkal másfél évesen kezdtük, de ő akkor még nem tudott ülni, mászni stb.

De van még ezerféle módszer amúgy. Nem tudom milyen gyakorlatokat kaptatok, hogy ennyire nem akarja otthon sem csinálni. Amiket mi szoktunk gyakorolni a fejlesztők tanácsára, azok játékok és élvezik a gyerekek. Miket kellene csinálnotok?

2021. febr. 16. 22:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves 14!

Megkèrdezhetem miért volt lemaradva kislànyid ill. mennyire segített a tsmt behozni a lemaradàsát?

2021. febr. 17. 11:24
 16/19 A kérdező kommentje:

Feladatok:

gurulás abba az irányba amerre nem megy, azt utálja, kifeszíti magát.

Z ülésbe támassza ki magát, ültetve törzsét fogva dönteni hogy tegye ki a kezét és azon támaszkodjon rá. Ezt egyátalán nem csinálja. Hason kicsit megbillenteni hogy testsúly helyeződjön csak az egyik karjára.

Kéz-láb különválasztása amit én csinálok magunktól mondókázva azt szereti. - Páros lábbal rugdal és evez csak.

Kúszatásnál szabályszerűen kiabál hogy nem akarja

2021. febr. 20. 15:23
 17/19 A kérdező kommentje:
Ja és van még a lábon legörgetés, amit egyenesen gyűlöl
2021. febr. 20. 15:36
 18/19 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Tsmt-re járunk mi is

2021. febr. 20. 22:22
 19/19 anonim ***** válasza:
A pedagógiai szakszolgálatoknál is van korai fejlesztés. Ingyenes, konduktorok, gyógypedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Telefonon be tudsz jelentkezni a lakóhelyed szerint illetékes helyre.
2021. febr. 24. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!