8 éves kislány (szomszéd) orditozva káromkodik, csapkod, ti mit tennétek?
A legvalogatottabb karomkodasokat ismétli (üvölti) egymas utan amikor épp rájön az 5 perc, vagy targyakat csapkod, pl. a multkor hallottam, hogy balhé volt naluk, es a kislány teljes erejével csapkodta az üvegbetétes ajtot, ami kitört es elvágta a karját (szomszéd jött segítséget kérni).
Vagy pl fogta a nővére szemüvegét es földhöz vágta és vagy 10-szer teljes erőböl megtaposta..
Szerintetek mi baja lehet a kicsinek?
NEM kissebbségi a család
Lehet hogy nem nevelték, vagy ilyen "indulatkezelési technikákat" látott, melyeket alkalmaz.
Az is lehet, hogy valamire fel akarja hívni a figyelmet (hogy pl. nem foglalkoznak vele igazán vagy bármi), nem lehet tudni.
Nem tudom melyik válaszoló ragaszkodik itt annyira az autizmushoz, de ennek közé nincs hozzá. Ez a szülői minta. Düh kitörés, mert nincs megtanítva neki hogy adott helyzeteket ogyan oldjon meg.
Sajnos van a környezetemben egy család, akik hasonlóak. Apa állandóan kiabál az anyával. Ha a kislány rosszat tesz, bezárja a sötét fürdőbe,vagy fejbe veri. Ezt a nevelési módszert már 2 éves kora óta alkalmazza. Az óvodában düh kitörése voltak a kislánynak, és nem tudom, erre mi a jó szó, de mindennek neki ment. Pl kiburított mindent, fellökdöste a székeket, a WC papírt letekerte, stb..
Most már iskolás, a tanár az első évben értesítette a gyámügyet, mert sok problémát látott. Bekerült egy átmeneti otthonba, ahol pszichológus foglalkozik vele, és kap gyógyszert is. Nagyon sokat változott jó irányba.
Ezeket mind azért tudom, mert az anyukával minden napos beszélő viszonyban vagyok..
Én nem mondom, hogy értesíts a családsegítőt, mert nem tudom, ott mennyire durva a helyzet, de kellene küslő segítség nyújtás, mielőtt tragédia történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!