A szakember azt mondta nem autizmus, de én mégis aggódok!?
Nekem autista a fiam.
1: nem háziorvos dolga diagnosztizálni.
2: a nagyon enyhétől a nagyon súlyosig van ez az állapot,kár általánosítani a szemkontaktus stb-vel.
Az jó,hogy mutat,de az elgondolkodtató,hogy miért csak most 2 és fél évesen? 10-12 hónaposan kellene,már akkor olyan sokat tv-zet,hogy ez elmaradt volna?
Én csak azt szeretném hozzáfűzni, hogy autizmusban jártas pszichiáter valóban szakember. Házidokinénike viszont nem, az ő véleménye nem mérvadó.
Az én gyerekem is autista. A szemkontaktusa pl. olyan "jó", hogy konkrétan bámul. De ugye van, és sok ostoba szerint az a lényeg.
A TSMT jó ötlet, én még egy megfelelő diagnosztizáló helyet keresnék, ahol valóban hozzáértők meg tudják erősíteni vagy cáfolni a gyanút. Ennyi idősen még sok a lehetőségetek, fogad a Budapesti Korai Fejlesztő Központ és a Bethesda KIDSZ is, de az igazi ászok Magyarországon az Autizmus Alapítvány.
"alig várom, hogy magától hívjon babazni, hogy etessuk oltoztessuk, varjunk nekik ruhát!"
De miért kellene ezt csinálnia? 🤔 Mert lány?
Olyan vagy mint azok az apák, akik nem tudnak mit kezdeni a gyerekükkel, amíg nem elég nagyok és nem csinálja azt, amit ők szeretnének. (Nem minden apa ilyen hála az égnek)
Nem csak háziorvosnal voltam vele, hanem gyermekpszihiaternel is! A haziorvosnal, csak beutaloert voltunk!
Mostmar tényleg úgy látom, hogy csak kötekedni akarsz! Ha nem szertne babazni, nem fogom erőltetni! Én csak egy példát adtam, hogy szeretném, ha hívna játszani, bármit, ha autózni szeretne, akkor autózni fogok vele! És mostmar hagyj békén légyszíves!
Az én lányom autista és pont ezért nem néz tévét. 1,5 évesen még idegrendszeri éretlenség volt a diagnózis, ezért nem próbáltuk soha tévével lekötni, és ez így maradt. Nincs igénye rá. A közösségi nyomás sincs hatással rá, mivel egyáltalán nem érdekli senki véleménye. 6 éves.
A fentiek alapján egyáltalán nem autizmusra gondolnék, semmi olyat nem írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!