Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Okozhat TIKKELÉST a TSMT torna?

Okozhat TIKKELÉST a TSMT torna?

Figyelt kérdés
Kisfiamat egy kókler tornáztatta hónapokon át. Olyan ember aki nem is diplomás, és szerintem TSMT végzettsége sincs meg csak elleste valakitől. Gyógyped. asszisztens. Utánajártam és elvileg a Longikidnél csak diplomával lehet elvégezni ezt a képzést. Nos mig jártunk a hölgyhöz elkezdett a gyerek tikkelni. Elég sokszor.Miota nem járunk 70-80%-kal kevesebbet tikkel a feje. Kérdem én vigyem ezek utan máshoz tsmt tornára?
2020. dec. 19. 02:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
9, na és ebből vajon mi lehet jelen a kérdező gyerekénél, amikor csak 2 éves és megkésett beszédfejlődésről 2,5 éves kor után beszélhetünk?
2020. dec. 19. 11:50
 12/17 A kérdező kommentje:
11- es vegyél már be egy nyugtatot
2020. dec. 19. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem sem kellene diagnosztizálnod szerencsétlen gyereket, 2 éves, nem kell még beszélnie!

A tsmt szerintem nem árthat, mert mégis mi lenne ártalmas abban, hogy hintázik, meg billeg a billenölapon, vagy fejjel lefelé fordítod és úgy hintáztatod. Mi egyébként tévedésből háromszorannyi gyakorlatot csináltunk, mint ami fel volt írva és semmi baj nem történt, túl se pörgött tőle.

Vidd már el valahova ahol felmérik, mert lehet, hogy nem is kell neki semmilyen fejlesztés.

A tikkelés teljesen független lehet a tsmt-töl.

2020. dec. 19. 13:46
 14/17 anonim ***** válasza:
27%

Vagy összefügg a tikkelés a TSMT-vel, vagy nem. Tikkelnek olyan gyerekek is, akik soha egy fejlesztőfoglalkozásra se tették be a lábukat.

Lehet, hogy tikkelhet a túlingerléstől. De ha nem megy egész simán, derűsen a tornáztatás, akkor tikkelni kezdhet a gyerek attól a feszültségtől is, ami a szülő és a gyerek között keletkezik, mikor a gyerek ellenáll, anya ideges, aggódik, hogy miért nem hajlandó csinálni a kicsi a gyakorlatokat, majd nem fog fejlődni, sose lesz önálló ember, jaj, jaj. És a gyerek esetleg tényleg nem fejlődik, vagy csak lassan...

Mert ne felejtsük el, hogy tényleg léteznek eltérő fejlődésű babák, és bizony nem csak pozitív irányban lóghat ki valaki az átlagból.

2020. dec. 19. 16:22
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Én is arra gondoltam, hogy a torna miatti feszkó miatt csinálja. Az én fiam sosem tikkelt, de elvittem (más miatt) kivizsgáltani, a Vadaskertben voltunk 1 hetet. Ott mondták, hogy tikkel. Előtte soha nem csinálta!!! Utána is hónapokig tartott, de nekem azt mondták, hogy egyáltalán ne is hozzam neki szóba. El is múlt. Néha, ha stresszes helyzet van most is kijön.
2020. dec. 19. 22:11
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
2 éves a gyerek, önjelölt orvosnak hiszed magad v mi? Sztem neked kéne nyugtatót bevenned, szegény kisgyerek.
2020. dec. 20. 18:32
 17/17 A kérdező kommentje:
🥴🤣🤣🤣
2020. dec. 20. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!