Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mi a gyerek baja?

Szerintetek mi a gyerek baja?

Figyelt kérdés

A kislányom egyik osztálytársáról lenne szó, egy 8 éves kisfiúról. A probléma már a kezdetektől fennáll, értem ezalatt, mióta csak elkezdték az iskolát. A kisfiú viselkedése szerintem és más szülők szerint sem normális. Olyanokat csinál, mint pl.:

Ha rosszul ír valamit, legyen az egy ici-pici hiba, elkezd keservesen sírni, megállás nélkül képes rá, órákig. Teljesen kisírja a szemét.

Ha feleltetésnél nem őt kérdezik először, dührohamot kap. A dühroham alatt azt értem, hogy földhöz vágja a holmiját, táskáját, a dolgait a táblához dobálja, kiabál. Nem bírja elviselni, ha nem őt kérdezik először. Viszont ha őt kérdezik először, de ő nem akar felelni, ugyanazt csinálja, ugyanaz a folyamat megy végbe, jön vergődés, csak akkor amiatt, hogy miért őt kérdezik...Tehát sosem lehet tudni, hogy mi a jó neki éppen. Teljesen kiszámíthatatlan. Olyan is van, hogy földhöz veri magát, közben ugyancsak ordibál.

A szülőkről: Nem fogadják el, hogy a gyerekekkel gond van. Főleg az apuka, tudomást sem vesz róla. Náluk ez ilyen "kinövi" kategória. Viszont van egy idősebb lányuk, azt hiszem 10 éves és ugyanezt csinálja ő is, ugyancsak kezelhetetlen.

Szerintetek mi a baja?

Természetesen ez nincs jó hatással a többi gyerekre sem (amiatt is írtam ki a kérdést), mert nehéz úgy figyelni, ha a kisfiú folyton csinálja a fesztivált, folyton a középpontban akar lenni. Sőt, sokszor veszélyes is, mert amikor rájön a dühroham, nem érdekli, hogy kiveri a másik gyerek szemét valamivel (toll, ceruza, bármi), amit épp tiszta erejéből dobál szét az osztályban. Persze a gyerek ezért nem hibás, sajnálom őt, de szerintem ez az állapot így nem tartható fenn, nem egészséges és nem biztonságos.

Sokszor, nagyon sokszor volt szólva a szülőknek, ne gondoljátok, hogy nem. Egyszerűen nem akarják elfogadni a tényt, hogy a gyerekkel gond van.

Szerintem mi baja lehet?

2020. okt. 15. 14:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy még a szülők vakok,az iskola még csinálhatna valamit.
2020. okt. 15. 19:14
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Ha a szülő nem ismeri el addig nem tudnak vele semmit csinálni. Nállunk az oviban volt egy autista kisfiú, az óvónők az anyukáját behívták és mondták neki, hogy ők úgy látják, hogy valami nincs rendben, ezt telejsen diszkréten mondták neki és segítő szándék volt benne. Az anyuka leordította az összes óvónőt, hogy az ő gyereke nem hülye, és mit képzelnek magukról, fel akarta jelenteni az óvodát rágalmazásért. Végül nagyon nagy herce hurca volt belőle mire meg lehetett győzni, hogy a gyerek érdekében csináljanak valamit. Mert a gyereknek se jó ha nem kapja meg azt a figyelmet és segítséget ami az ő igényeinek megfelel. Ezt egy átlagos óvodában nem kapta volna meg. Elég nagy cirkusz volt a szülők részéről. Lehet itt is hasonló a helyzet, ha az apuka is agresszív
2020. okt. 15. 20:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Autizmusra tippelnék. A testvér esetében is. Simán van olyan, hogy egy családban nem csak az egyik gyerek érintett! Nekünk az egyik fejlesztésen egy családban 3-ból 3 gyerek az volt (2 lány, 1 fiú).
2020. okt. 16. 07:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Pontosan, a szülők nélkül nem lehet lépni. Mint talán már írtam is, az anyuka bele is menne talán abba, hogy elvigyék valahová kivizsgálásra, de az apa nem. Otthon ő a főnök, állítólag a keze is eljár, ha valami nem úgy van, ahogy azt ő elképzelte. Gondolom az anyuka nem mer lépni.
2020. okt. 16. 09:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, szegények. Akkor lehet itt előbb a vadbarom "apával" kéne valamit kezdeni.
2020. okt. 16. 09:57
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolának jelzési kötelezettsége van ilyen helyzetben a helyi gyermek és családsegítő szolgálat felé! Ők utána járnak a családnak. Ez a jelzés már megtörtént? Mert ez gyermek veszélyeztetésnek tűnik, ez pedig a gyermekvédelem hatásköre.
2020. okt. 16. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!