Szerintetek mi a gyerek baja?
A kislányom egyik osztálytársáról lenne szó, egy 8 éves kisfiúról. A probléma már a kezdetektől fennáll, értem ezalatt, mióta csak elkezdték az iskolát. A kisfiú viselkedése szerintem és más szülők szerint sem normális. Olyanokat csinál, mint pl.:
Ha rosszul ír valamit, legyen az egy ici-pici hiba, elkezd keservesen sírni, megállás nélkül képes rá, órákig. Teljesen kisírja a szemét.
Ha feleltetésnél nem őt kérdezik először, dührohamot kap. A dühroham alatt azt értem, hogy földhöz vágja a holmiját, táskáját, a dolgait a táblához dobálja, kiabál. Nem bírja elviselni, ha nem őt kérdezik először. Viszont ha őt kérdezik először, de ő nem akar felelni, ugyanazt csinálja, ugyanaz a folyamat megy végbe, jön vergődés, csak akkor amiatt, hogy miért őt kérdezik...Tehát sosem lehet tudni, hogy mi a jó neki éppen. Teljesen kiszámíthatatlan. Olyan is van, hogy földhöz veri magát, közben ugyancsak ordibál.
A szülőkről: Nem fogadják el, hogy a gyerekekkel gond van. Főleg az apuka, tudomást sem vesz róla. Náluk ez ilyen "kinövi" kategória. Viszont van egy idősebb lányuk, azt hiszem 10 éves és ugyanezt csinálja ő is, ugyancsak kezelhetetlen.
Szerintetek mi a baja?
Természetesen ez nincs jó hatással a többi gyerekre sem (amiatt is írtam ki a kérdést), mert nehéz úgy figyelni, ha a kisfiú folyton csinálja a fesztivált, folyton a középpontban akar lenni. Sőt, sokszor veszélyes is, mert amikor rájön a dühroham, nem érdekli, hogy kiveri a másik gyerek szemét valamivel (toll, ceruza, bármi), amit épp tiszta erejéből dobál szét az osztályban. Persze a gyerek ezért nem hibás, sajnálom őt, de szerintem ez az állapot így nem tartható fenn, nem egészséges és nem biztonságos.
Sokszor, nagyon sokszor volt szólva a szülőknek, ne gondoljátok, hogy nem. Egyszerűen nem akarják elfogadni a tényt, hogy a gyerekkel gond van.
Szerintem mi baja lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!