3,5 éves fiam túl eleven mit csináljak vele?
Nekem is ilyen volt a fiam ennyi idősen. Ő ADHD-s, persze ez nem jelenti, hogy a tiéd is az.
Ő sem volt az az üldögélős, rajzolgatós, magában játszós kisgyerek. Állandó figyelmet, foglalkoztatást igényelt, ha nem így volt, akkor biztosan csinált valami rosszaságot, hogy figyeljünk rá, vele foglalkozzunk. Mindig körülöttem volt, próbáltam lefoglalni. Sokat meséltem neki (rengeteg könyve van), beszélgettünk, adtam neki kisebb tennivalókat (pl. együtt teregettünk), sétáltunk, színeztünk, játszottunk.
Viszont ha nem ült le enni, akkor nem evett. Az elejétől nagyon fontosnak tartottam, hogy evéshez le kell ülni az asztalhoz, és ezt a mamáinak is elmagyaráztam. Ezért ha nem jött enni, akkor nem is volt éhes (de ez ritka volt).
Ha érdeklik az állatok, meg kellene neki mutatni, mit lehet velük csinálni. Pl. a csirkéknek lehet adni mindenféle zöld növényt, zöldséghéjat, az én gyerekeim rettentően élvezték, hogy etethetik őket (kerítésen keresztül). Ennyi idősen a fiam már megértette, hogy az állatokat nem szabad bántani, vigyáztunk még a kis bogarakra is, nehogy rálépjünk. Sokat beszélgettem vele erről, a természetfilmeket is szerette már ennyi idősen is. Az oviban ő magyarázta el a társainak, hogy melyik bogarat hogy hívják és miért nem szabad bántani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!