Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért nem úgy foglalkoznak...

Miért nem úgy foglalkoznak vele, mint a többivel? A kisfiunk 5 és fél éves ovis, eleven, de nagyon okos, de mégis. Folyt.

Figyelt kérdés
Nem azért, mert a mienk, de nagyon ügyes, könnyen tanul, hamar megcsinál mindent. Olyan szókincse van, hogy az ovodában is csak néznek. Az a gond az oviban, hogy eleven, legutóbb ki küldték d.u. fociról. Fejlesztő orát tartanak nekik, legutóbb onnét is kiküldték! Hogyha akkora a gond, miért nem irnak az üzenő füzetbe v. kérik, hogy keressük fel a nevelőket, de az, hogy innét-onnét kiküldjék, különösen ami a neveléssel kapcsolatos, hát nem igazán értem. Az ovonők az azt mondják, semmivel sem rosszabb, mint a többi kisgyerek. Mi lehet az oka, mit tegyünk? Arra gondoltam, hogy személyesen megkeresem azokat,akik tartják ezeket a foglalkozásokat, hogy nekünk mondják meg őszintén, mi a probléma a kisgyerekkel. Amikor kérdeztük régebben, azt mondták olyan mint a többi kisfiú, eleven!!! Minden nap találkozunk az ovónőkkel, megkérdezzük, hogyan viselkedett és volt-e valami gond vele? Akkor mi legyen a következő lépés?

#elevengyerek
2017. jan. 24. 10:14
 1/7 wadgulya ***** válasza:
65%

hát én biztos egyenesen ahhoz a személyhez fordulnék, aki foglalkozik vele az ilyen alkalmakkor, és udvariasan, de határozottan megkérdezném, hogy mi volt, hogy volt.

ha valami komoly magatartásprobléma van (szerinte) a gyerekemmel, ami csak így orvosolható, hogy eltávolítja a helyiségből, arról bakker naná, hogy tudni akarok!

és persze mondjon esetleg rá tanácsot is, mit tegyünk, a gyerek érdekében!

2017. jan. 24. 10:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Valamit csak válaszolnak, hogy mi volt a kiküldés oka !? Nem lehet az, hogy hiperaktív a gyerek és minduntalan saját magára akarja felhívni a figyelmet ??
2017. jan. 24. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Ki küldi ki? Honnan tudod, hogy kiküldik?

Mert elég furcsa, ha az óvónő küldi ki és nap végén elmondja, hogy minden oké, nincs gond, de a foglalkozások feléről kikuldjuk.

2017. jan. 24. 10:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Pl.Aki a focit tartja nekik l héten egyszer, ő egy fiatal ember, a fejlesztő foglalkozásról pedig aki azt tartja. Úgy gondolom, hogy valakivel, ha gond van, akkor üzenek, hogy szeretnék a szülővel beszélni, mert a gyerekkel gond van.
2017. jan. 24. 11:05
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nem akarnak konfliktust és egyszerűen így intézik ezt a dolgot. Egy gyereket nem azonnal küldenek ki a teremből, hanem akkor, ha már egyszerűen semmivel sem lehet rá hatni és tönkreteszi a foglalkozást, a nevelő munkáját, a többi gyerek szórakozását. Mást gyereket nem küldenek ki? Akkor csak a tied nem tud viselkedni. Itt neked van feladatod szerintem. Nevelés a helyes viselkedésre.
2017. jan. 24. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyeébként ha annyira okos, akkor meg tudod vele beszélni, hogy drágakincsem, mások nem azert fizetnek be focira es szannak idot a delutani plusz programra, hogy egesz oran azt hallgassak, hogy a tanar bacsi teged fegyelmez.

Minden gyereknek joga van reszt venni az oran, de kotelessege normalisan viselkedni, szot fogadni a nevelonek. En egyetertek azzal, h aki nem tud egyutt dolgozni, jatszani a tobbiekkel, a nevelovel, azt kuldjek ki. Persze legyen valaki, aki ranez kozben, nehogy baj tortenjen. Regen is igy volt h aki nem birt magaval, azt kikuldtek, kiallitottak a jatekbol. Nagyon helyesen!

2017. jan. 24. 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok!

A mi ovinkban is vannak külön foglalkozások, amiket mások tartanak, nem az ovonők!

Ilyen az angol, a logopédia, foci stb.!

Engem már azzal vár délutánonként a saját ovonőnk, h gond volt a gyerekkel és logopédián fegyelmezni kellett, mert nem figyelt oda és nem akarta csinálni a feladatokat! Tehát nem annyira durva a helyzet, h ki keljen küldeni, de mégis a logopédus jelzi az ovonő felé, ő meg továbbitja a szülőnek, h mi történt aznap a gyerekkel! Nekem ez lenne az evidens viselkedés, mivel nálunk a különórák délelőtt vannak, így esélyem sincs beszélni a logopédussal délután 4 kor már ott sincs az oviban!

Én ezt a részt nem értem, h akkor honnan tudod, h kiküldték, ha nem mondta senki? vagy a gyerek panaszkodott? Én ilyen esetben másnap megkérdezném az ovonőt, ha ő meg nem tud semmit, akkor kérnék elérhetőséget a különóravezetőjéhez!

Én inkább azt tartom gáznak, h kiküldik a gyereket, az ovonők meg azt mondják nap végén, h minden okés volt!

Ha meg nem tud tényleg viselkedni, gondolok itt arra, h zavarja hangoskodással az orát, eltereli a többiek figyelmét, vele kell a tanítónak foglalkozni, fegyelmezni kell stb., akkor tényleg kint a helye, úgy ahogy az előző válaszolók már leírták!

2017. jan. 24. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!