Normális ez a viselkedés 6 évesen?
Van egy 6 éves kisfiú a rokonságban, akinek szerintem nem kizárt, hogy valamilyen mentális problémája/viselkedési zavara van. Amikor nálunk van, szándékosan idegesít minket, meg produkálni próbálja magát, ilyenkor elkezd mindenféle értelmetlen dologról beszélni. Pl. ilyeneket mond, hogy "Tudtátok, hogy a palackokat csak vegyi eljárással lehet tisztítani???", aztán pár perc múlva ilyeneket ordibál, hogy "Az agyam is vegyi eljárással tisztítja magát!!! Mindent kitöröl magából!!!!".
Vagy mondjuk szándékosan összekever minket a húgommal, tegyük fel, őt Bettinek hívják, engem meg Annának és engem direkt leBettiz, őt meg Annázza és ha rászólunk, hogy nem az a nevünk, röhög rajta és csak azért is a másik nevén szólít minket.
Sokszor random elkezdi nekünk mondani, hogy "Menj már innen, te....postaláda-fej!!!" Ill. ma is voltak nálunk a szüleivel és a húgom bement a szobájába telefonozni, a gyerek meg ment utána és hiába kérlelte a húgom, hogy menjen ki, nem ment és fél óráig kérdezgette tőle, hogy miért nem szereti Michael Jacksont. A húgom erre annyit válaszolt, hogy mert más az ízlése, de csak azért is mondta, hogy hát de az emberek 100%-a ajánlja, meg az oviban a barátai is őt hallgatják...(Amúgy tuti, hogy az apjától szedte ezt a M. J.-on dolgot is)
Ja és valamennyire ide tartozik az is, hogy vannak macskáink, akiket előszeretettel zaklat...Valahányszor meglátja, hogy valamelyikük békésen szundikál pl. a teraszon, odamegy és ráordít, vagy elkezd ugrálni körülötte, hogy szegény macska megijedjen és elszaladjon. Számtalanszor mondtuk már neki, hogy ne ijesztgesse a cicákat, nem érdekli és csak röhög ezen.
Oh és eszembe jutott még valami, mégpedig az, hogy amikor leültetik a tévé elé, sokszor annyira belemerül a mesébe, hogy már tizedjére szólnak neki, szinte már üvöltik a nevét és még akkor se hallja meg, vagy nem tudom. Néha meg kell fogni a karját, hogy így "kizökkenjen" és észrevegye, hogy beszélnek hozzá.
Szerintetek ezek normális dolgok egy olyan gyerektől, aki szeptembertől iskolába megy?
Le kellene kötni valamivel. Hol vannak a szülei? Családostól van nálatok a gyerkőc,vagy magában? Ki játszik vele? Ki labdázik, ki mesél? stb.
Vagy csak beteszik hozzátok, és a vigyázásotok az, hogy mindenki passzolgatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!