Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi lesz most? (Túl rövid, a...

Mi lesz most? (Túl rövid, a magyarázat túl hosszú. )

Figyelt kérdés

Nincs az oviban férőhely, csak jövő ősszel kezdhet a kicsi. Más oviba nem tudom vinni, mert a faluban lenne a munkahelyem is. Bölcsi nincs 10 km-es körzeten belül. Csak kocsival tudnám vinni, de az nincs. Busszal esélytelen, mert nem érek vissza munka kezdésre.

Gyermekfelügyeletet nem tudok megfizetni, mert 1000 ft/óra a legolcsóbb. Közalkalmazott lennék.

Sejtelmem sincs, hogy merre tovább. Nem tudom a gyereket hova tenni, így nem tudok dolgozni, csak a gyes pedig semmire se elég.

Így nem tudom mi lesz velünk.

A férjem is dolgozik, az ő fizetése több, de így is kellene az én fizetésem.

Ilyen esetben mit lehet tenni? Nem hiszem el, hogy nem tudok elmenni dolgozni.

2019. júl. 10. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Pedig ilyenkor a bölcsi a megoldás, és ha csak az a baj hogy nem érsz vissza munkahelyre, akkor azt kell megfizetni hogy valaki elvigye a bölcsibe. Nagyon sok nőnek gond hogy nem érnek oda munka után még oviba se. Mégsem kell az egész napot kifizetni, tudom úgy sem olcsó, de még mindig marad a fizetésből.
2019. júl. 10. 19:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyerek? Ha még nem töltötte be a hármat aug 31-ig, akkor sok mindent nem tudsz tenni. Viszont ha addig betölti akkor kötelesek felvenni. Fellebbeztetek? Várólistára azért iratkozz fel hátha év közben lesz hely.
2019. júl. 10. 19:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Bölcsi is csak fizetős van. Olyan hosszú a várólista, hogy oviba hamarabb bejut.

Nem értem az egészet. Állandóan az folyik a csapból is, hogy kevés gyerek születik. Akkor hogy lehet, hogy a környék összes településén túltelített minden bölcsi és óvoda?

2019. júl. 10. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A körzetea ovinak kötelező felvennie. Betölti a 3-at addig?
2019. júl. 10. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tölti be augusztus 31.-ig a hármat, akkor a körzetes ovi sem köteles felvenni.
2019. júl. 11. 06:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Ovis várólistára iratkozz fel, ne a bölcsisre.

De a gyerek nyilván még nincs 3 éves, mert azt írtad gyest kapsz, tehát még nem kötelesek felvenni a gyereket oviba, csak jövőre.

Azt meg nyilván már a gyerek születésekor is tudtad h nincs nálatok bölcsi, szóval nagy meglepetés nem ért... valószínű ezért nincs hely az oviban sem minden picinek, mert mindenkit oda iratnak be.

Az meg h kevés a gyerek nem mindenhol igaz az országban.

2019. júl. 11. 07:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem vàlaszolsz hogy mennyi idős a gyerek, és a kérdésben még csak az volt a baj a bölcsivel hogy messze van, de most már fizetős és hely sincs. Valószínű még messze van a 3 éves kortól, és inkább az a probláma hogy nem néztél időben utàna a dolgoknak, és váratlanul ért emiatt. Sajnos nincs pedig más megoldás mint kivárni. A bölcsis férőhely valóban kevés az országban, de oviba miért kéne még felvenni?
2019. júl. 11. 07:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Más megoldás nincs. Ha az oviban nincs hely és nem tölti be szept. 1 előtt a 3-at, akkor bölcsiben van a helye.

A faluban érdeklőd a bölcsiről, sok helyen már 2-3 gyerekkel is indítanak bölcsis csoportot vagy az oviban mini csoportot. Nem elveszett ügy ám ezt helyben megoldani!

2019. júl. 11. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!