Mi lesz az ételekben válogatós kislányommal az oviban?
Nem vihetsz, csak ha allergiás, és orvosi papírja van róla, hogy külön étkezést kell biztosítani neki.
Hidd el, a csordaszellem majd viszi.
Rajta kívül még 20 gyerek eszi, akkor jó lesz neki is. Éhen halni nem fog, az biztos.
🤣 Mi lenne?
Majd megeszi az oviban a kaját és kész! Senki nem fogja körbeugrálni, hogy jaj Pirike legyen kedves enni. Ha nem eszik, éhen marad és kész.
Semmi! Vagy hat rá a csordaszellem és megeszi, amit a többiek, vagy nem fog enni és ellesz kenyéren és vízen, néha 1-1 olyan fogáson, ami a fogára való.
A fiam az utóbbi kategória volt.
Most annyi "könnyebbség" adódott, hogy 2. osztálytól már vihette magának a suliba az ebédet. Így én főzök neki minden nap és azt eszi, amit szeret. Már amikor hajlandó megenni.
Amúgy abszolút fényevő.
Ha külön csomagolsz, a többi gyerek is otthon hisztizni fog, hogy bezzeg a bendegúznak csomagol az anyukája, akkor nekem miért nem... és elindul egy hisztilavina az oviban.
Ha a gyerek éhes, meg fogja enni a tökfőzeléket, mert rá fog kényszerülni. Azzal csak még jobban elkényeztetnéd, ha csomagolnál, az meg a másik, hogy meg sem engedik, csak ha allergiás valami összetevőre.
Hidd el, lehet az elején hisztizni fog, de egy-két hónap, és szlapálni fogja az ovis kaját.
Egy valóban válogatós (és nem pusztán finnyás) gyerek NEM fogja megenni azt a kaját, amit nem szeret. Mi lenyomtunk így 5 évet (bölcsi, ovi és 1. osztály).
Szóltam, hogy válogatós, mondták, hogy majd odafigyelnek, hogy MINDEN menü mellé kapjanak pár szelet kenyeret is, illetve a mindenféle pástétomos, zöldséges szendvicsek mellé kapjanak üres kenyeret is. Na, ezt ette a gyerekem.
Nem volt öröm, főleg nem kevés pénzést, de túlélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!