Keresztelkedhetek egyszerre a kislányommal?
Én a kislányommal együtt szeretnék megkeresztelkedni, mert en sem vagyok megkeresztelve és a kérdésem az lenne hogy ez kivitelezhető?
ha már itt tartunk, milyen iratok kellenek a keresztelőhőz?
és ha nem fizetek egyházadót , akkor mennyibe kerül a ceremonia?
vagy az egyházadonak van jelentősege ebben az egeszben?
Ez nagyon szép gondolat.
A lakhelyed szerinti plébánost kellene megkérdezned. Felnőttnél tudtommal el kell járni felnőttoktatásra. Hagyományosan felnőttkeresztelés a nagyszombati szentmisében, húsvét vigiliáján van, a hívek mintegy befogadják a közösségbe az új testvért.
Meg kell kérdezni a lehetőségeket.
Magukért a szentségek kiszolgáltatásáért nem kérhetnek pénzt.
Ezzel együtt mi úgy éreztük helyesnek, hogy befizettük az éves párbért.
Nálunk az esetlegesen elmaradt egyházadó kiegyenlítéssel kezdődik a dolog.
Az, hogy a lányoddal együtt keresztelkedj szerintem a lelkész/pap rugalmasságán múlik. Amit nem értem hogyan szeretnéd: Keresztszüleid is lesznek vagy csak a lányodnak? Vagy egyikőtöknek sem?
Nálunk volt erre példa. Bár ott a gyerek is már nagyobb volt. A felnőttkereszteléskor kb. fél - 1 évig felnőtt felkészítés van és utána keresztelnek, tehát nem pár héten belül. Illetve felnőtteket ilyenkor meg is bérmálják és elsőáldozó is lesz.
Iratok nem kellenek, fizetni magáért a szentségkiszolgáltatásért nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!