Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti hogyan reagáltok az óvónői...

Ti hogyan reagáltok az óvónői nyomásra?

Figyelt kérdés

Gyermekem 5 éves, csak délelőttönként jár oviba, délben érte szoktam menni.

Most jön a nyár, a nyári szünet egy hónapja alatt természetesen nem viszem, de meggyőzött az óvónő, hogy 2 hónapig ne vigyem be, mert akkor őket nem rendelik be, meg amúgyis nyaralni mennek, meg hogy összevont ovis csoportok lesznek, váltott nevelőkkel, ki tudja, hogy reagálna a gyerekem(aki amúgy barátkozós, de nem szabálykövető csendes típus.

Abszolút megértettem, mivel nem kell dolgoznom jelenleg, csak tanfolyamra járok, ami nem létszükséglet, tudják, hogy nem dolgozom, így természetesen van időm.

Viszont most utólag fel vagyok háborodva, egyedül nevelem, soha senki sem vigyáz rá, összvissz annyi időm van magamra, amikor az oviban van 9-12ig, és ugyan imádom nagyon, de belebolondulnék 60 napba éjjel nappal úgy, hogy amúgyis csak 3-4 órát tölt nélkülem naponta, azt is ritkán, mert minden második héten beteg. Szóval nincs bepótolnivaló idő, amit nélkülem tölt, mint a többségnek, nem érzem, hogy most kell pótolnom az eddigi elhanyagolást.

Úgy érzem nekem jár ez a délelőtt, másrészt meg rossz anyának érzem magam, hogy meg kell indokolnom, miért akarok a gyerekem nélkül tölteni napi 3 órát.

Minden hétvégén is velem van, sosincs rokonnál, se nagyinál, se apukánál, se bébiszitternél, csak én vagyok.

Másikoldalról meg le akarják passzolni az oviból, mert nagy türelmet igénylő gyerek, bár szerintem csak velük nem jön ki, korábban nagyon imádta az előző nőt. Szóval nem is vinném szívesen, arra a délelőttre is csak azért hordom, mert muszáj és mert a gyerekem igényli a többi gyerek társaságát..

Nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Nálatok hogy zajlik ez az egész?

2019. máj. 16. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
55%
Borzasztó lehet, hogy csak napi 3 órád van magadra.
2019. máj. 16. 19:30
 12/72 A kérdező kommentje:

Nagyobb részt magamra haragszom, mert nem tudtam kiállni magamért, kisebb részt az óvónőre. Hirtelen és váratlanul ért az egész, tavaly nem volt ilyen a másik helyen.

Igaz, ütköznek az érdekek, de mivel neki ez a munkája, a felettesével beszélje meg, ha valami nem tetszik, ne rám gyakoroljon nyomást, hogy neki könnyebb legyen.

Ha 0-24ben kellene foglalkoznom gyerekkel, sosem szülök, mivel én is fontos vagyok, nem csak ő. Nem nem dolgozom, hanem nem dolgozhatok, én is szívesebben dumcsiznék a kolleganőkkel a melóhelyen újra, járkálnék a városban a sok felnőtt között ahelyett, hogy lehetetlen kérdésekre válaszolok, hisztit semlegesítek és megértést erőltetek magamra és kreatívkodok, de muszáj.

Gyerekkel lenni csudaklassz, ha van másra is időd.

Beszélni fogok az óvónővel, hogy van e valami lehetőség másfajta elhelyezésre(egy egy napokra, mikor amúgyis be kell jönniük), mert szükségem van rá.

Nézem most ezeket a táborokat, mert ezt a tippet kaptam még megoldásként, anyagilag belefér, de kicsit tartok az idegen közegtől.

2019. máj. 16. 19:38
 13/72 anonim ***** válasza:
67%

8. Mit szuperanyáskodsz? Mindenkinek fárasztó örök 24 órában a saját gyereke. Ki nem akarja néha lepasszolni?

Ez egy tipikus hülye magyar helyzet. Ha az óvodának kötelessége felügyeletet biztosítani, akkor ne pampogjanak.

Mint amikor az orvosi ügyeleten morognak a beteggel (tegyük fel, hogy nem a leszakadt körme miatt ment be).

Alkalmazzanak több óvónőt. Akár csak nyárra egyet. Ja, nincs... hát ez nem a kérdező hibája! A gyerekért valóban ő felel és ő szülte és a törvény szerint az óvoda feladata a mások szülte gyerekekre vigyázni a meghatátozott módon és időben.

2019. máj. 16. 19:54
 14/72 anonim ***** válasza:
73%

Én teljesen megértelek és ne ostorozd magad. Mindenkivel előfordul, hogy váratlan helyzetben mond valamit, majd átgondolva már máshogy látja.

Én megmondanám az ovonőnek, hogy bocsi, de mégis jönni fog, átgondoltad és így tudod csak megoldani. Nem kell magyarázkodni.

2019. máj. 16. 20:04
 15/72 anonim ***** válasza:
72%

"de mivel neki ez a munkája, a felettesével beszélje meg, ha valami nem tetszik, ne rám gyakoroljon nyomást, hogy neki könnyebb legyen"

Nem érted szerintem, hogy működik sajnos a pedagógusok munkaidejének szabályozása.

Megkapják ők is, hogy egy évben kinek hány szabadnap jár. Ezt ki kell adni, de közben mindig vannak gyerekek. Mikor ott a teljes csoport, nyilván nem akkor akarja egyik óvónéni a távollétével szívatni a másikat. Ezért próbálják úgy szervezni, hogy a valószínűleg kisebb gyereklétszámos időben legyenek szabadságon.

Ez nem panaszkodás kérdése.

Ennek ellenére értem a problémádat, csak értsd meg, amíg ennyi pedagógus jut ennyi gyerekre, sajnos muszáj így "játszaniuk" a szabadságolással. Ők örülnének a legjobban, ha akkor mehetnének szabira, amikor akarnak.

2019. máj. 16. 20:05
 16/72 A kérdező kommentje:

Amúgy igen, nem értem a rendszert.

Pl abban az 5 hétben, amíg az egész intézmény zárva lesz, vegyes csoport sem lesz, olyankor nem szabin vannak?

Vagy az extra szünet nekik szabin felül?

Vagy mikor nincs ügyelet, csak egy darab csoportnyi gyerek ősszel 1 hetet, télen kettőt és tavasszal 1 hetet, olyankor szabin vannak?

Vagy nekik hány szabad nap jár, hogy még a június végére július elejére is igényt tartana július végétől szeptembet első hetéig?

Fogalmam sincs a rendszerükről, de nagyon úgy fest, hogy nem elég a majd 3 hónap, nyomást gyakorol rám, hogy több legyen.

Ebben az évben egészen biztos, hogy jóval több napot volt velem a gyerek otthon, mint óvodában, ráadásul az ovis napokból is 9 óra helyett 3at van ott..

2019. máj. 16. 20:22
 17/72 anonim ***** válasza:
43%
Szabin vannak azon az 5 héten is, amikor zárva az ovitok és a többi szünetben is, csak olyan sok szabadságuk van, hogy még ezen felül is heteket ki tudnak venni.
2019. máj. 16. 20:29
 18/72 anonim ***** válasza:
86%
Ősszel, télen és tavasszal nálunk (fiam ovijában) nincs szünet az iskolai szünetek alatt. Csak a nyári leállás, meg évi 2 nevelés nélküli munkanap (de ugye akkor az óvónéni dolgozik, pl továbbképzés vagy értekezlet van). Igen, több a szabadságuk az 5 hétnél, ami a leállás. Azt kell ésszerűen kivenniük, úgy, hogy ne szívassák egymást.
2019. máj. 16. 20:35
 19/72 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen megértelek, én is egyedül nevelem a gyerekem. Külföldön lakom, szerencsére itt nincs nyári szünet az óvodában viszont csak Napi 3 óra , van és nem is minden nap. Ha ez nem lenne , már rég kiugrottam volna az ablakon, de ezt azok nem fogják megérteni akik nem nevelnek teljesen egyedül gyereket mindenféle segítség nélkül.

Mondd az óvónőnek hogy megváltozott a helyzet, viszed és kész. Nehogy már őket kelljen sajnálni hogy nincs szabadság, hogyne lenne.

2019. máj. 16. 20:51
 20/72 anonim ***** válasza:
56%
Őszintén szólva ez pokoli idiótán hangzik hogy azért akarod bevinni mert neked jár a délelőtt minden nap. Bakker és aki dolgozik? Mellesleg ha egyedül neveled és nem dolgozol, akkor miből éltek?
2019. máj. 16. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!