Két tesó, egy ovi - ti hogy döntenétek?
Egyik opció: a nagytesó csoportjában (ami most vegyes lesz) 2 remek óvónő van, kedvesek, viszont a nagytesónak jót tenne, ha külön lennének, mert az elmúlt években kicsit le volt terhelve a problémás társai miatt, akik most végre elmennek suliba - tehát lehetne egy szuper nyugis éve, amikor jobban kibontakozhat (ezt az óvónői mondták így).
Másik opció: a kicsi egy tiszta kiscsoportba megy az oviban, ahol viszont csak 1 óvónő van, aki merevebb, maradibb nevelési elveket alkalmaz.
Milyen szempontokat tennétek első helyre, mi alapján és hogy döntenétek? Melyik ujjamba harapjak? :)
a kicsinek igénye van ilyen téren a nagy társaságára? És a nagynak a kicsiére?
Nem gondolom, hogy az óvónő az, aki megmondja majd, hogy a gyerekemnek mekkora térre van szüksége, hanem én döntöm el, hogy a gyerekemnek melyik óvónő és milyen társaság (adott esteben a tesó) a megfelelő.
Unokatesók jártak együtt először a 2 nagy, majd a középső 1 évig egyedül és utána a kicsivel egy vegyes csoportba. Jó volt, volt kihez bújni, volt aki vígasztalja a másikat, ha baj volt... és egyáltalán nem lógtak együtt, mindig mindnek megvolt a saját külön baráti köre.
Mindettől függetlenül mondjuk én korosztályoscsoport-párti vagyok, tehát kiscsoportba iratnám, mint ahogy a nagy is korsztályos csoportba járna (ezért is szimpatikusabb a kiscsoportos évismétlés az évvesztesek esetében)
Lehet, hogy félreértem.
Miért kéne a kicsit elkülöníteni a nagytól ahhoz, hogy a nagynak "nyugis éve" legyen?
Ott van 25 gyerek, köztük a testvére is. Ha a nagynak egyedül a testvérétől nem lesz nyugis az élete, akkor valamelyik gyerekkel nagyon komoly gond van!
Óvónő vagyok, sok testvérpárral találkoztam. Egyáltalán nem zavarják egymást. Ott van a másik 20-on x gyerek, nem is igazán játszanak együtt a tesók. Viszont ha valamelyik elesik, beteg, sír, mindig a tesó az első, aki odaugrik és segít. Imádom nézni őket ilyenkor. 😊
A lányaim még nem ovisok, de mindenképpen egy csoportba tervezem őket íratni. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!