Óvodaváltás vagy sem?
Kisfiam most kezdte március elején az ovit, kezdi megszeretni, van egy óvónéni, akit különösen kedvel. Úgy néz ki, ez év novemberében el fogunk költözni városon belül.
Azon gondolkozom, hogy a majdani lakásunkhoz közelebb eső oviba átírassam, vagy nem tenne jót Neki. Azért agyalok rajta, mert terhes vagyok és a Tesó októberben érkezik, egyszerűbb lenne az oviba járás, ha közelebb lenne (más nem tudja elvinni, elhozni).
A kedvenc óvónéni szeptembertől nem lesz, ettől függetlenül nem tudom, mi lenne a helyes.
Muszáj lassan eldönteni, mert itt a beíratkozás ideje.
Ti hogy döntenétek?
5 utcányira költözünk, kb 5 km távolságra a mostani ovitól, ami azért gyalog messze van, pláne egy babával. Ennek ellenere hajlok arra, hogy maradjon, csak így nagyon nehéz lenne.
Hidd el, kedves 2. válaszoló, ha tudtuk volna, hogy sikerül megvasárolni azt a lakást, akkor oda íratom, de nem tudtuk ...
Kérlek Titeket, ha tudtok, segítő választ adjatok. Köszönöm!
Segítő választ adni nem tudunk. Hogyan tudnánk? Ennél azért ez jóval bonyolultabb kérdés.
Mondjuk én kevéssé adnék arra milyen az óvónő, fontos az is, inkább az ovi legkörére-támogatják e a bántalmazást, benne vannak e programokban mint múzeumpedagogia.., milyen gyakran szerveznek elmenős programokat...., pajtásokra, szülőtársakra. Ha ezek rendben vannak én nem kockáztatnék új ovival.
Bár lehet az új ovi meg jobb. Vagy rosszabb. Sokan kerülnek spirálba a váltással kapcsolatosan, meet rosszabb lesz, régi helyre nem akarnak visszamenni, de az új hely meg....és akkor jön egy még újabb...
Nem tudom, mit akarok ... vagyis de, azt akarom, hogy jó legyen Neki és majd a Tesót se kelljen hurcolni messzire.
Most nagyon közel van az ovi, 5 perc séta, a masik lakástól kb fél óra, ez persze függ attól, hogy tudunk haladni. Persze időnként autóval is tudunk menni, de nem mindig. A ferjemnek szüksége van rá a munkájához. Tömegközlekedes necces babakocsival, de megoldható.
Igen, talán jól látjátok, nem szabad elhozni egy olyan helyről, ahol rendben van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!