Ovonenik! Mit tennetek?
Nem mondta senki hogy teljesen kiegyensúlyozottak (pont ez a probléma ) de nem érted amit írok!!! Te a bántalmazás melletti érvként hoztad fel hogy a gyerek ( a kérdésben szereplő) PSZICHIÁTRIÁRA JÁR , úristen, azaz BIZTOS vmi gáz van otthon, vagy biztos a bántalmazás miatt.
Tehát hogy van alapja az óvónők feltételezésének HISZEN A GYEREK lám csak PSZICHIÁTERRE SZORUL.
Holott NINCS eközött kapcsolat.
Egyébként a fiam kedves, tündéri és mosolygós, igen :)
Amúgy aki nem jár orvoshoz, az a gyerek is tud hisztis, türelmetlen vagy csúnyán viselkedő lenni, 100% tökéletes cukormázas , állandóan mosolygós gyerek nincs...és felnőtt sem.
Részemről befejeztem.
Nem, arra mondtam, hogy ha pszichiátriára jár-akkor nem tündéri, problémamentes, kiegyensúlyozott, mosolygós kisfiú. Mert ez oximoron.
Kettő kivizsgálták az ügyet, védelembe vették a gyereket-nem az óvónők, hanem a gyermekjóléti, akik szintétn nem úgy látták ez egy tündibündi, boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott család.
A te gyermekedet védelembe vették? Csak azért mert ADHD és pszichiáterhez hordod? Vizsgálódott nálad a gyámügy? Feljelentettek óvónők?
Gyámhatóságnál dolgozom az alábbiakat hidd el:
- csoda ha egy óvónő vagy pedagógus jelent valamit, sokszor azt sem jelenik amit tényleg kellene, mert onnantól ők is benne vannam az eljárásban, el kell járni a meghallgagásokra stb. Nem megalapozott gyanú miatt senki sem nyom fel senkit. Max. Fe nem látod mi is az igazság és egyszerű rögtön az ismerősnek hinni
- attól, hogy elindul egy eljárás nem lesz feltétlenül védelembe vétel a vége, ha megvizsgálják a családot és úgy látják minden oké, akkor lezárják az eljárást. Tehát ha tényleg védelembe is vették a gyereket akkor igenis van valami gond.
- a védelembe vétel nem túl komoly intézkedés... Előírnak pár dolgot amin változtatni kellene, oda kellene figyelni és időnként rájuk néznek, hogy haladnak, ettől még nem fogják elvenni a gyereket... Ha szépen együttműködik a család és úgy látják megoldást találtak meg is szűntetik. Soha hátránya nem lesz belőle
Szóval inkább nézzenek rá a szakemberek mint nem... Nem kell mindig a csúnya gonosz gyámügyet meg a pedagógust szidni.... Ha meg kiderülne, hogy gond volt de nem tett senki semmit akkor is a szakember a hibás.... Miért nem szólt....
22 vagyok, értem most már amit akartál 23, ne haragudj. Csak nekem úgy jött le amit írtál , így pusztán nyersen az a mondat :hogy tündéri mosolygós kisgyerek nem véletlenül kár pszichiáterhez (ergo : a bántalmazás miatt)
Holott valószínű te úgy értetted, hogy a kisfiúval lehet más probléma is ha pszichiáterhez hordják (nem pusztán a bántalmazás, hanem EGYÉB dolog ami az érzelmi, hangulati életére kihat, mert ugye a hazudozás sem biztos hogy életkori sajátosság, lehet vmi tünet is).
Egyébként nem , nyilván nem vizsgálódott nálunk a gyámügy, hiszen nincs veszélyeztetés.
Bocsánat, lehet hogy én jobban "ugrok" erre a témára, mert sajnos gyakran szembesülök én is , és más szülőtársak akiknek hasonló gondokkal küzdő gyermeke van- az előítélettel, hogy ha a gyerek pszichiátriára jár , akkor "bolond", nem normális vagy kezelhetetlen.
Szerencsére az én gyerekem a ritalintól sem leszedált, ellenben végre képes koncentrálni az iskolában és sorra hozza a jó jegyeket, ami az önbizalmát is megerősíti, és ettől még jobban érzi magát.
Szia! Maga az ovónő semmi olyat nem tett, ami túlkapás lenne a részéről. Neki, mint a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjának, az a dolga, hogy szól az intézményvezetőnek, mert ezt meg azt tapasztal ennél vagy annál a gyermeknél, ami utalhat arra is, hogy zavar van, vagy arra is, hogy a gyermeknek élénk a fantáziája. Az intézményvezetőnek kell mérlegelnie, hogy kit és hogyan értesít tovább.
A bölcsimben ilyenkor a gondozók és/vagy a vezető mindenképpen beszél a szülőkkel arról, hogy mi a helyzet, ki mit tapasztalt, várhatóan mi fog történni.
És az érdemi válasz, érkezéskor/hazamenéskor beszélnék a szülőkkel, hogy mi van a gyerekkel, és ők hogyan látják, otthon mit mond.
Bocsánat, csak reflektáltam az előző kiíráshoz:
Egy normalis, jo anyagi korulmenyek kozott elo, dolgozo hazasparrol van szo, akiknek egy okos, aranyos kisfia van, aki hiperaktiv es figyelemzavaros, jarnak vele gyermekpszichiatriara emiatt.
Ezt a kérdező írta ki, itt meg egy tündéri, kiegyensúlyozott, folyton mosolygós, szép ruhában járó gyerek. Szerintem az első leírás nemcsak valósághűbb, de árnyalja a képet. Van egy gyermek, akinek vannak alapproblémái, orvosi kezelés alatt is áll.
Persze a védelembe vételhez ennek sincs köze. Tündéri, kiegyensúlyozott, boldog gyermeket sem szoktak védelembe venni, de figyelemzavaros, pszichiátrián kezelt gyermeket sem.
Ezt a tündéri, kiegyensúlyozott gyerek képét már túlzásnak érzem, pláne hogy kérdésről kérdésre közelít a gyerek meg a család a tökéleteshez (a múltkori kiírásban volt szó szülői bántalmazásról, mára már kedves szülők, akikről gyerek hazudozik), az óvónők úgy lesznek egyre gonoszabbak. Holott óvónők feljelentették a szülőket, de védelembe nem ők vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!