Iskolába készülő gyermekeddel kapcsolódó kérdésem?
Nagycsoportos gyerkőc miután leballagott, a nyári szünetben oviba fog-e még járni? Ahol apa anya dolgozik, de óvónő kérte hogy ne menjen a gyerek mert minek ha már leballagott oldja meg ahogy akarja a felügyeletet, holott még van összevont csoport július végéig.
Nyilván iskolaszünet már más, ott nincs ügyelet,de az ovis kérdéssel mi a helyzet?
Ugyan már nem ovis, hanem másodikos, de nagycsoportban járt még ballagás után oviba. Egész nyáron, vagyis a 4 hét zárás alatt nem ügyeletbe (másik oviba) nem vittem, illetve legutolsó héten nem ment, mert nem akartam, hogy ne legyen semmi átmenet.
Az óvónő a saját dolgát könnyítené. Ellenben a gyereked augusztus 31-ig óvodás, nem csak a ballagás napjáig. Szóval ha nem tudod vagy akarod máshogy megoldani, vidd nyugodtan. Inkább gyerekek között legyen, udvaron, levegőn, foglalkozzanak vele, mint hogy 4 fal között valahol egyedül.
Az iskolaszünet miért más? Ügyeletet ott is kell biztosítani. A kisfiam tavaly járt a nyáriszünet felében, idén is tervezem, hogy menni fog. (inkább az, ahol játszótérre viszik őket, minthogy mamánál monitor vagy tévé előtt egész nap az emeleten)
Most elsős a legidősebb lányom, ő nem ment a ballagás után már, a most nagycsoportos kislányom sem megy majd a nyáron már.
Igaz, mi meg tudtuk oldani, mert itthon vagyok, de több ovistárs járt a nyáron is oviba. Az óvónő nem kötelezhet arra, hogy otthon tartsd a gyereked az évnyitóig.
Most elsős a kislányom, járt tavaly nyáron oviba.
Júliusban volt a lezárás (akkor nem járt ügyeletes oviba), augusztusban volt nyitva a mi ovink, úgyhogy ő még a szünet után visszament és az utolsó hét kivételével végig járt. A csoportjából és a másik nagycsoportból is volt még néhány iskolába menő gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!