“Ha egy kisgyermek például csak az anyukája mellett tud elaludni, az óvodai alvást törésként fogja megélni. “ Ez igaz? Hétfőtől ott alszik de félek, h nagyon megviseli?
Szeptember óta ovis. A beszoktatas flottul ment, volt persze nagy sírás az elején de nem húzodott el sokáig. 2-3 hét alatt beszokott. Ovoneniket szereti, többi gyerekkel játszik. Nincs konfliktusa (amennyire én tudom)...az óvónő szerint bent felszabadult, játszik. Persze reggelente megy az alkudozás, h miért kell oviba menni, hagy maradjon itthon stb. Főleg így hosszabb szünet után elég nehéz...most volt is sírás. De úgy gondolom, h ez normális hiszen jobban szeret itthon, mint az oviban. De ez nem kóros. (Gondolom...)
És a kérdés: eddig délben elhoztam de teso fog születni hamarosan és megpróbáljuk az ott alvást. A teso 1 hónap múlva jön, addig van időnk. Tényleg törés lesz neki?? El fog tudni úgy aludni, h itthon csak mellettem alszik el, úgy h közben fülezik? Nekem is nehéz otthagyni de muszáj vagyok sajnos :(
Szerintem ez gaz, hogy nem “bírsz” a saját gyerekeddel. Miért nem tanítod meg te otthon rendesen aludni? Miért nem szoktatod le te erről az alvási szokásarol? Mit fogsz csinálni, ha beteg lesz a nagy és nem mehet egy hétig óvodába? Babysittert hivsz mert nem bírsz el a saját gyerekeddel ? A te fiad nem extrem eset, csak foglalkozni kellene vele és megtanítani normálisan aludni, és nem arra varni hogy majd az óvónők megtanítsák helyetted. Abszurd. Pl olvass neki egy mesét alvás előtt, és ne fekudj oda. Eloszor nem lesz könnyű de megszokja
Majd. Ezt csak te rontottad el,hogy így alszik.
Nekem 5,3 és fél éveseim vannak. És megyek a 2 ovisert ebéd előtt, és otthon alszik mindenki. Eszembe sem jutott hogy kis teso született ezért aludjanak bent ...
Miért kell ezt az új gyerekre kiélezni? Egyébként is bent alvós lett volna legkésőbb kozepsotol.
Utolsó, Hanykor alszanak el és hanykor kelnek a gyerekeid?
Köszi utolsó! Az ovi kötelező, nem is értem a felháborodást, nem mástól veszem el a helyet mint a bolcsiben. Egyúttal egyetertek abban is, h tanuljon kicsit alkalmazkodni...sztm az onbizalmanak is jót tenne.
De nem onigazolast kerestem itt, engem tényleg a gyerek érdekel ...persze nyilván a saját helyzetemen konnyitenék vele, a picinek is jár egy kevés saját ido. Na mindegy, megpróbáljuk és ha jól sül el akkor szuper, ha meg nem megy akkor nem erőltetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!