Ti isztok kisgyermek mellett? (Bővebben lent)
Nem vetjük meg az alkoholt, alkalmanként jól esik a férjemnek és nekem egy pohár bor. Viszont csak akkor merjük, ha a gyerekek anyumnál alszanak (nagyon ritkán, kb. 2 havonta egy éjjel). Ennek pedig az az oka, hogy az én tapasztalatom szerint a kisgyermekek mellett mindig színjózannak, nagyon ébernek kell lenni. A 4 éves energiabomba fiam és a 2,5 éves dackorszakod kislányom mellett egy picit sem tompulhatok, nagyon vigyáznom kell, hogy helyesek, a helyzetnek megfelelő reakciókat adjam. De elfogadom ezt, a gyermekeink teljesen a mi felelősségünk, nem csak a testi épségük, de a mentális, lelki egészségük is. Félnék, hogy nem tudnék olyan kiegyensúlyozott, türelmes anyukájuk lenni, mint amilyet megérdemelnek, ha tompítana az alkohol. Ismerem magam, egy kis pohár bor is azonnal a fejembe száll, és akkor lelassulok.
Ezek az évek nem erről szólnak, eljön majd még az az idő, amikor megengedhetjük magunknak a borozgatást.
Atyaég...én ledöbbentem a válaszokon. Most komolyan??? Egy pohár bort nem mertek meginni, mert "mi van, ha..."? Dolgozni sem mész, mert akkor nem fogja a szoknyátokat a gyerek?
Egy pohár bortól senki nem lesz csatak részeg, ha jólesik, miért ne? (Nyilván hosszú kihagyás után az ember fél pohártól is vigyorog, szóval csak fokozatosan...)
Amúgy 1-2 hónapja a most 10 hónaposom mellett esténként van amikor megiszom egy pohár bort a férjemmel, miután mindkét gyerek elaludt. A kicsi elalvás előtt szopik, legközelebb pedig olyan hajnal 5 körül, addigra a pohár bor lebomlik.
Ha mindenen parázna az ember, akkor szülést követően az egész élet rettegés lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!