Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kislányomon ágyi poloska...

Kislányomon ágyi poloska csípést fedeztünk fel. Szóljak az òvòdában, vagy mondjam azt hogy beteg, azèrt nem megy?

Figyelt kérdés

2018. nov. 13. 19:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Na hiába beszélünk már itt két napja , látom az értelmi színvonal az megvan.
2018. nov. 14. 11:42
 12/26 A kérdező kommentje:
Most mondta a Fèrjem, hogy ő már szòlt mikor kiütéses lett a gyerek, csak akkor még nem tudtuk mitől. Nem az èrtelmi szìnvonal miatt nem szólunk most, hanem szerintem ez egy kényes téma. Nem szeretném ha a gyerekkel leprásként bánnának...
2018. nov. 14. 14:23
 13/26 A kérdező kommentje:
És azt is mondtam a Fèrjemnek is ès itt is, ha mèg egyszer látok rajta csìpést szólok az óvónőknek.
2018. nov. 14. 14:37
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg , ha az óvodába szedte össze, akkor ez közegészségügyi probléma!

Ettől nem fognak a gyerekedre " leprásként " tekinteni, ez nem függ össze a tisztasággal, nemrég olvastam egy cikket az egyik repülő business osztályán ahova ugye milliókba kerül a jegy, valaki összeszedte a csípéseket, ugyanígy amerikai mozik tele vannak, ez nem szégyen, hanem igen fontos probléma a többiekre nézve.

Tegnap óta megnézted már a gyerek fekhelyét? Megnézted a matracot az ágykeretet, ott vannak a bogarak? Vagy látsz a falban bútorokban apró lyukakat ahonnan ki jönnek a bogarak?

Ha nincs, akkor az óvodában van , bár gondolom a többi szülőnek is feltűnt volna én abban sem vagyok biztos hogy poloska ha nem találjátok sehol és az óvodában sincs akkor biztos nem az. Ezek fél - 1 centi nagyságú bogarak ( sajnos volt bennük részem ), észre lehet őket venni.

2018. nov. 14. 14:37
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
nem rühes a gyerek, hogy ő legyen a fertőző. Ágyi poloska esetén az adott hely a fertőző, nem az ember!
2018. nov. 14. 15:21
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
amúgy hol vannak a gyereken a csípések? simán lehet bolha, vagy akérmi más, ha van állat a közelben (akár otthon, akár az oviban), vagy a fűben, gazban játszott.
2018. nov. 14. 15:22
 17/26 A kérdező kommentje:
Kezén szokott lenni, és mivel ekcémás volt, azt gondoltuk allergia. Csakhogy a Férjem a minap felfedezett fekete pontokat a szekrényünkben, így kezdtünk gyanakodni poloskára. Viszont ma volt szakembernél, aki tegnap közölte vele hogy nem jönnek ki hanem adnak vegyszert, hogy szerinte túl sok idő tellik el a csípések között, szóval lehet nem is poloska. De milyen vérszívó rovar van még ami fekete pontokat hagy maga után?
2018. nov. 14. 20:14
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

azért, ha vérszívó és éjjel csíp, nem a szekrényben lenne nyoma, hanem a lepedőn. Vérpöttyök, szétnyomott állatok.

Ha csak a kezén van, az más lehet. Bőrgyógyász látta már?

Én is azt hittem, poloska, oldalamon, karomon, bokámon körbe, lábszáramon voltak a csípések. Legalább 100 db 2 nap alatt. de a gyerekemmel alszom, azon meg egy sem volt. a következő héten még jött hozzá összesen 5-10 csípés, aztán 3 hete már semmi. Sosem fog kiderülni, mi volt. Lehet, hogy a boltban valakiről bolhát szedtem össze, a ruhámba került és napközben csípett, csak amíg nem viszketett, nem látszódott.

az oviban megnézte már valaki, hogy van-e poloska? nyilván nem, mert a fertőtlenítés idejére be kell zárniuk, minden textilneműt ki kell főzniük, ágyneműket, törölközőket, függönyöket, játékokat fertőtleníteni, stb. Ez NEKIK komoly gond, nem neked, ne dugd homokba a fejed. Nem viszed a gyereket, majd jó lesz... és ha utána újra viszed és 3 nap múlva megint csípésekkel van teli?

2018. nov. 15. 07:55
 19/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. A szakember mondta, lehet nem is poloska. Szerinte egy poloska többször és többet csípett volna. Mindig egy-egy csípést láttunk, 3 hónap alatt kb 3szor. Az ürülék meg...most mutatta a képet a Férjem inkább hasonlít zokniszöszre mint ürülékre. Katicákat szoktam látni a szobában, és a konyhában is. Elképzelhető hogy ők csípkednek? Egy poloska 3 hónap alatt már a többi szobában is megjelent volna szerintem, főleg hogy amíg allergiára gondoltunk a gyerekszobából cipeltünk át cuccokat, plüssállatot, plédet.
2018. nov. 15. 14:23
 20/26 anonim ***** válasza:
90%

a harlekin katica csíp, bizony.

És mivel tök enyhe idő volt, még szúnyogok is vannak!

a poloska nem egyesével csíp, nem 1-1-et hanem sorban egymás után 3-4-5-öt. aztán kicsit arrébb megint 3-4-et...

De azért érdekelne, ha a szakember szerint nem is poloska lehet, és sehol nyomát sem látjátok, akkor te miből gondoltad?

2018. nov. 15. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!