Reggeli nehéz elindulás oviba, hogy vegyem rá hogy igyekezzen? Korábban nem akarom kelteni mert úgy is elhúzza az időt.
9
Valóban elhitetted a gyerekeddel, hogy magára hagyod? És jó dolognak tartod, hogy rögzült benne a félelem, és emiatt harabb ült az autóban, mint te?
És "összevesztél" vele? Mint ahogy a felnőtt szokott felnőttel? A szülő-gyerek viszony eléggé más ...
9 vagyok.
AMikor azt mondtam, hogy öltözz, mert itt hagylak, akkor utánam jött és mondta, hogy én egyszer azt mondtam neki, hogy soha sehol nem fogom otthagyni. Szóval ezt ő nagyon is jól tudja. És mondtam neki, hogy nem is fogom otthon hagyni, de nekem időre be kell érnem a munkahelyemre.
Nem hitettem el vele semmit, csak szó nélkül mentem kocsit indítani, mert tudtam, hogy onnan még minimum 10 perc az indulásig. Ezt csak ő gondolta, hogy otthon hagyom.
És nyilván egy 5 évessel nem tud úgy összeveszni az ember, mint egy felnőttel.
Csak megkérdeztem, mit tegyek, hogy időben elindulhassunk??? Mert a ruhája kikészítve, a reggeli az asztalon, tehát csak annyi a dolga, hogy felöltözik, és eszik. Ennyi. Nekem ezer dolgom van reggel, neki csak 2. Nincsenek nagy elvárásaim.
"AMikor azt mondtam, hogy öltözz, mert itt hagylak..."
én azt szoktam mondani, hogy öltözz, különben pizsamában viszlek a suliba. Oviban előfordult...
12
Kérlek, könyörögöm, értsd már meg, hogy ez NEM azért kell, mert a gyerek nem tudja, mit kell csinálni. 4 gyereket indítok el ezzel a módszerrel, időre.
A magad életét könnyíted meg vele, és eddig 3-szor írtam le, hogy mi a háttere a működésnek.
De akkor nem erőltetem, ha nem, nem. Én csak segíteni akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!