Ha már kapaszkodás nélkül felállt egyszer-kétszer, akkor mikor indul el?
Az már jó, ha olyan ügyesen egyensúlyozik, hogy kapaszkodás nélkül feláll. :)
A fiam csak miután elindult, pár héttel állt fel önállóan a földről, addig csak a bútorok mellett :) De előtte már ment a fal mentén, meg mindenhol támaszkodva egy kézzel (nem oldalazva), ebből tudtam, hogy közel az 'elindulás', meg abból, hogy nagyon sokat állt egyedül.
(1 évesen már szépen járt. :) )
Ez szerintem változó.
Fiamnak kb 4 hónap kellett az első lépsekig, de utána fogni kellett a kezét még 3!!! hónapig, mire egyedül járt. 15 hónapos volt. :S
Lányom felállt, kb 2-3 hét múlva meg már lépegetett, ő nem engedte / igényelte a kézenfogást sem, és utána kb 1 hónappal (az első szülinapja körül) már stabilan ment egyedül.
Nem mindegy, hogy magától állt fel, vagy valamibe kapaszkodva. A válaszolók közül sokan az elsőről írtak...
Szerintem nem kellenek már a gyermekednek hónapok, ha valóban önállóan a földről áll fel, és sokat álldogál egyedül.
Nekünk az első felállás 7 hónaposan volt, így indult el 11,5 hónaposan.
3-as válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!