Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha október 1-től munkába...

Ha október 1-től munkába állok, köteles a körzeti óvoda felvenni a lányomat, akkor is ha csak decemberben tölti a 3-at?

Figyelt kérdés
2018. aug. 7. 22:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Persze, ha adottak a lehetőségek, felvehetik, ami nem egyenlő a kötelességgel. Senki nem írt hülyeséget.

Az én fiam is megy jövő hónaptól oviba, pedig októberben tölti a hármat. De kevés gyerek van a környéken, úgyhogy elfér, mehet. Barátnőm a szintén októberi lányát pl be sem írathatta a szomszéd településen, mert sok óvodaköteles gyerek van. 2 szeptemberi gyerkőcöt még felvettek, és elérték a maximális csoportlétszámot. Marad a bölcsi, vagy a fizetős Waldorf óvoda. (No2)

2018. aug. 8. 22:31
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát, közben már én is utána olvastam. Megmondom őszintén én nem szívesen iratnám bölcsődébe, preferálom az óvodát. Ha esetleg nem lesz hely óvodában, csak akkor jöhet a bölcsi. A Waldorf és Montessori óvodákat nem nekünk találták ki, szóval reménykedem, hogy sikerül olyan "hagyományos" óvodát találnom, ahová felveszik a lányomat. Szép napot mindenkinek!
2018. aug. 9. 09:37
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, hogy még be sem írattad? Akkor pláne nem lesz könnyű,mert már tavasszal be kellett íratni az ovisokat.
2018. aug. 9. 19:06
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

1. Nem köteles, csak köv szeptembertől.

2. Az óvodai beíratás április környékén szokott lenni, tehát aki a köv nevelési évben kezdi az ovit, az már be van íratva (és kiderült, hogy felveszik-e).

3. A bölcsibe is megvolt már a beíratás.

4. Hacsak nem valami faluban/ nem túl felkapott helyen laktok, vagy olyan ovit választasz, akkor esetleg lehet szerencséd, de eléggé kicsi az esély.

2018. aug. 9. 23:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Külföldről költözünk haza, itt már beirattam őket januárban. Most egyik pillanatról a másikra kell elköltöznünk, lakást keresnünk meg óvodát. Ráadásul közben nekem is kilátásban van egy jó állás otthon. Természetesen ha nem sikerül óvodát találnunk, nem megyek el dolgozni. Köszönöm az utolsók válaszát is!
2018. aug. 10. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!