Anyukák! Van köztetek olyan aki vegán és a gyereke is az? Ti hogyan oldjátok meg az étkezést az ovodában?
19 és 20
Én vagyok az orvos.
Irreleváns, hogy mit hisztek el és mit nem. NAGYON sokat kellene még olvasnotok ahhoz, hogy ne írjatok le ilyen laikus hülyeségeket.
Javasolt szakirodalom:
1, Szabó, Z, Erdély, A.G. Kisbenedek, et. al. (2016) A növényi alapú étrendről, Orv. Heil. 2016, 157(47)
2, Macknin, M, Kong, T., Weiser, A, et. al, (2015) Plant-Based NoAdded Fator American HeartAssociationDiets, J. Pediatr, 2015 April
3, Kahleova, H, Maoulek, M, Malinska H, et al. (2011), Vegetarian diet imroves insulin resistence and oxidative stress markers more than a conventional diet in subjects with Type 2 diabetes, Diabet. Med, 28, 549.559
4, U.S. Department of Agriculture, Agricultural Resarch Serivice 2004, USDA Natuonal Nutrient Databasefor Standard Reference, Release 17
5, Mangels AR, Messina V, Considerations is planning vegan diets: Infantss J AM Diet Assoc. 2001, 101 (6) 660-670
6, Barna, M, Pregnant and lactatingmothers, and children's nutrition
Egyelőre ennyi forrás legyen elég, illetve ajánlom figyelmetetekbe a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Intézetének munkásságát, különös tekintettel Prof. Dr. Figler Mária egyetemi tanár vonatkozó munkásságára.
Akkor nem írnátok ide olyan blődliket, hogy "miért nem veszélyeztetés" ... mert nem az.
Utolsó: Nem veszélyeztetés, de egy fejlődő szervezetnek nem biztos hogy ez a legjobb. Vegánoknál nagyon figyelni kell a makro és mikro tápanyagok bevitelére, és sajnos azt tapasztalom, a vegánok nagy része nem figyel erre, ezáltal egy gyermeknél könnyen kialakulhatnak hiánybetegségek. Jól felépítve a vegán életmód igen is jó dolog, de átgondolás nélkül belevágva többet árt mint használ.
Sajnos kevés vegán olvas utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!