Mikortól irassam óvodába a fiam?
Ha szobatiszta akkor adhatod oviba is, ha nem akkor bölcsi marad.
ÉN inkább az oviba adnám a helyedbe többet fejlődik, persze függ hogy szobatiszta-e. Nálunk a csoportba voltak így mint ti szeptemberi és novemberi gyerekek is, nem volt gond, hogy ilyen fiatalok voltak. Ők újra járták az egyik csoportot, mert évvesztesek, ha bölcsivel kezdtek akkor nem kell újrajárni évvesztesség miatt, mert akkor meglesz az évük.
Enyém decemberi születésű, és örültem, hogy 3 évesen még bölcsis lehetett. Több figyelem jutott rá, mert kevesebb a gyerek, élvezhette, hogy ő már nagynak számít, és egész jó társaság gyűlt össze (van, akivel bölcsi óta együtt jár, most éppen kis elsősök).
Ha oviba viszed, évvesztes lesz. persze vegyes csoportba ez nem feltűnő, csak korosztályosban, de ott nem minden gyerek boldogul könnyen az új közösség és óvónők megszokásával. Ha pedig vegyesbe viszed, akkor az alig 3 évesed akár 7 évesekkel együtt is lehet egy közösségbe, ami szerintem nem jó, amiket láttam, az alapján nem jött be (korosztályos csioport híve vagyok).
"Szeretnénk kistesót is 3-4 év korkülönbséggel, csak ha pont akkor kell beszoktatni oviba mikor a kicsi születik, akkor biztos nehéz lesz"
Bölcsis gyereket nagyon ritkán kell beszoktatni. Nélunk a 22 gyerekből 16 bölcsis volt ovi előtt. Egyiket sem kellett beszoktatni, első naptól bent aludtak. Igaz, a 16ból 13 ugyanabból a bölcsiből jött, még ha nem is egy csoportból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!