Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nektek is ki kellett tölteni...

Nektek is ki kellett tölteni egy kérdéssort?

Figyelt kérdés

Beíratásnál adtak egy papírt, amit ki "kellett" tölteni.

Olyan kérdések voltak, hogy császárral vagy természetes úton született, mennyi volt a súlya stb.

Akkor kitöltöttem, de azóta kattogok, hogy mi közük van ahhoz, hogy császároztak vagy sem?

Az, hogy koraszülött volt vagy nem, illetve egyéb komplikáció még érthető kérdés. De hogy milyen úton született, nem tudom milyen kihatással lehet.

Nem hisztizni akarok, csak olyan rossz érzés most, úgy érzem ez túlságosan magánügy és nem feltétlenül osztanám meg az óvónőkkel.

2018. máj. 22. 22:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
68%

Mindharom fiam csaszarral szuletett.a legnagyobb tobb mint 11 evear akkor is vegig az orzoben velem es a ferjemmel volt.a 3 ora alatt tobbszor is segitettek cicire tenni,ott aludt a csupasz mellkasomon.

A masodik szinten.

A 3.nal fel ora volt igy harmasban,mert o program csaszarral szuletett a 38.heten es igy nehezen allt at a kinti letre,legzeselegtelensege volt igy inkubatorba kerult.

Semmiben nem masabb mint a tesoi.ugyan ugy anyas,ugyan ugy kotodik hozzam,ugyan annyira jo a kapcsolatunk....

Kerdezo,nalunk is mind a 3 nal volt ilyen kerdes emlekeim szerint.

Tippem sincs,hogy ez miert szamit,de nem ia igazan foglalkoztatott a dolog.

Mikor picik voltak is boldog boldogtalan ezt kerdezte,mar megszoktam.

2018. máj. 23. 07:10
 12/28 A kérdező kommentje:

2 éves koráig szoptattam, hurciztam, jártunk jógára stb. Nem elhanyagolt gyerek, szóval a kötődés fix.

Nem titok, hogy hogy született, mert két féle képpen születhetett csak. 😊

De olyan kellemetlen, mert szerintem senkinek semmi köze hozzá. Akkor már az is lehetne kérdés, hogy tervezett volt, vagy becsúszott...

Na mindegy, csak kíváncsi voltam, hogy máshol is volt-e kérdés. De úgy látom valamiért iszonyatosan fontos a szülés módja. Fura.

2018. máj. 23. 07:16
 13/28 babyboom567 ***** válasza:
41%

Mikor szültem, az ügyeletes orvos jött vizsgálni,és mondta, hogy azért készüljek fel, mert ha nem tágulok akkor SAJNOS császár lesz.Én meg mondtam, hogy pont lesz.rom,csak egészséges legyen a gyerekem.Nem lett császár.

Nem császároznak ok nélkül.

2018. máj. 23. 07:24
 14/28 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen egyetértek a kérdezővel, nem tartozik az óvodára. 6-os, a nézeteid már rég meghaladottak, max szenzációhajhász könyvek íródnak még ebben a szellemben. Természetes szülés alatt is nagyon durva komplikációk vannak, ha az anya utána annyira szenved, hogy nem tudja ellátni a babát, a baba oxigénhiányos lesz, vagy fogóval szedik ki. Nem az számít, hogy rendesen vqgy császárosan szül-e valaki, ennél bonyolultabb a dolog. De ha általánosítunk, akkor saját tapasztalat, hogy a császáros babák nyugodtabbak.
2018. máj. 23. 07:42
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

Annyira nem volt jelentősége, hogy nem is emlékszem, milyen kérdések voltak. Gondolom ez is.

Nem akarok hülyeséget mondani, de valamikor régről úgy rémlik, hogy a császáros babáknál némileg máshogy alakul a mozgásfejlődés, illetve fogékonyabbak bizonyos betegségekre.

Nem tudom, nincs összehasonlítási alapom... császáros anyuka vagyok. Büszke anyuka :)

2018. máj. 23. 08:21
 16/28 anonim ***** válasza:
81%

Igen, kérdezték mindhárom gyereknél.

A középsőt hordtuk logopédia miatt több vizsgálatra is, itt is mindig előkerült ez a kérdés. Egyáltalán nem zavart.

2018. máj. 23. 08:39
 17/28 anonim ***** válasza:
78%
Fel vagyok háborodva, amikor a császármetszésre olyanokat fognak rá, ami nem is igaz. Én természetesen szültem, ismerek is történeteket, ahol a baba egészséges lett volna, ha nem erőltetik a természetes szülést. Nagyon sok oxigénhiánnyal született gyerek van, akinek később magatartásbeli, viselkedésbeli zavarai lesznek, vagy írás- beszédkészség problémái, súlyos formában pedig szellemi fogyatékos lesz. Én sokkal inkább biztos vagyok benne, hogy azok a gyerekek vannak abszolút többségben ezek között, akik természetes úton születtek. De nem kezdenék erről óvodai statisztikát vezetni, hogy aztán minden csipp-csupp dologra ráfogják, hogy azért, mert az illető gyerek császármetszéssel jött a világra vagy éppen mert nem. Nálunk az óvodában még az általában kötelező oltási kiskönyvet sem kérték, nemhogy ennyire bizalmas adatokat. Igaz, hogy mi nem Magyarországon élünk. Szerintem a biztosítók vezethetnének erről statisztikát, ők látják, hogy egy császáros vagy egy rendes születésű gyermek a betegesebb vagy problémásabb, ha már valakik ebből bármilyen következtetést le akarnak vonni.
2018. máj. 23. 11:19
 18/28 anonim ***** válasza:
80%

#6 os, ostoba vagy mint a s***g, az ilyenre nem érdemes szót pazarolni.

Kérdező ez csak egyszerű statisztikai adat, hidd el senkit nem érdekel hogy ki hogy szült, statisztikailag fontos, ennyi.

2018. máj. 23. 12:03
 19/28 anonim ***** válasza:
73%

Igen nálunk is volt ez a kérdés hogy hogyan született. Én nem akadtam fent rajta, ez is csak egy 'adata' a babának, mint az hogy hány cm-el született. Nyilván azért fontos h lássák h volt-e komplikáció a szülés alatt ami esetleg érinthette a babát is, ezért kellett a császár, vagy esetleg más miatt. Nem kell ezen fennakadni szerintem.

Nálunk egyébként nagyon-nagyon részletes volt ez a kérdőiv, konkrétan mindenről végigkérdeztek, hogyan szültem, hányadik hétre, apgár érték milyen volt, tudtam-e szoptatni, meddig, milyen baba volt sirós, jó alvó stb.

2018. máj. 23. 12:17
 20/28 anonim ***** válasza:
55%

Tényleg teljesen naívan, tudatlanul és minden érzelem nélkül próbálom megérteni: miért??? Miért kell ezt egy óvódában tudni???

És ha valaki hazudik például? Szégyelli, hogy császármetszés volt, szégyelli, hogy nem szoptatott... sbt.

De tényleg nem értem, hogy milyen statisztikát készítenek így a gyerekekről, mikor elvileg minden adat ott van a gyerekorvosnál?

Nálunk gyerekorvosi igazolás kell az óvodai igazolásról. Abban benne van, ha a gyereknek valami baja van, de nem ilyen bizalmas adatok. Ha semmi baja, akkor az van a papírra írva.

2018. máj. 23. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!