Menjen vagy ne menjen óvodába?
szerintem is vidd szeptembertől, ha a nyáron szobatiszta lesz (azon legyél! :)) jobb együtt kezdeni a csoporttal, mint ha bedobnád őt egy összeszokott "gyerekseregbe", akik között már kialakultak a barátságok.
tudtommal 4 órára kötelező csak az ovi, szóval viheted őt úgy, hogy ebéd után hazahordod, bár ezt nem ajánlanám, mert ha már dolgozni fogsz, kénytelen lesz ottaludni, olyankor meg nagy szenvedés a gyereknek, hogy eddig nem kellett, most mégis miért... de hordhatod úgy, hogy reggeli után, és alvás után egyből mész is érte. persze ezt az ovival kell egyeztetni, hogy mennyire megoldható így.
Biztos hogy nem vinném most oviba ha a kistesó csak 2 hónapos és otthon vagy vele. Egyrészt a betegségek miatt, másrészt azért mert a nagy úgy fogja érezni hogy lepasszoltad.
Nekem a nagy pont 3 évesen kezdett januárban ovit, ekkor a kicsi 7 hónapos volt. A nagy folyton beteg volt, szó szerint 1 hét ovi, 2 hét otthon. A kicsi is mindig mindent elkapott tőle, és neki általában hosszabb lefolyású volt minden betegség, ezért mindig pont mire ő is kigyógyult a nagy már hozta is haza a következő betegséget.
Ezenkívül bár a nagy nagyon akart menni oviba és várta az ovit, két hét után ez a kedv alábbhagyott, és sokat sírt.
Igazán csak akkor szerette meg az ovit mikor a kicsi is ovis lett 2,5 évesen, és így látta hogy nem csak neki kell elmennie otthonról, nem vagyok már itthon a tesóval, hanem mindkettőjüknek mennie kell.
Szóval mivel a lányodnak csak jövő szeptembertől kötelező az ovi (mért írtad hogy tavasztól kell járnia?) én biztos nem vinném most, hanem megvárnám azt a plusz egy évet. Nem marad le semmiről, és a családi béke is jobban biztosítva lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!