Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Náthás gyerek ne menjen óvodába?

Náthás gyerek ne menjen óvodába?

Figyelt kérdés

Ma ki volt írva az óvodába, hogy nemcsak a lázas gyerek fertőz, hanem a náthás is, ezért kérik, hogy maradjon otthon a náthás gyerek, hogy ne fertőzze a többi gyereket, felnőttet.

Jó, persze értem én, de nem tudom mit gondolnak, mennyit lehet egy kisgyerekes szülő táppénzen? Mi ha muszáj nagyszülőkkel megoldjuk, bár két tüsszentéstől még nem tartom itthon őket, de mi van azokkal, akinél nincs nagyszülő, vagy más segítség?

Ezen most kiakadtam.

2013. szept. 17. 18:07
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen jogos, mivel a náthavírus is ugyanúgy fertőz, mint a többi.

Sok ember még mindig nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy a megfázás is betegség, a náthát is vírus okozza és így természetesen ez is fertőz.

2013. szept. 17. 18:11
 2/26 anonim ***** válasza:
90%
Még a védőnőnél is ki van írva, pedig ott nem egy egész napig vannak együtt a gyerekek. És az mivel jobb, hogy a gyerek elfertőzi a másik x társát, aztán azoknak a szülei se tudnak dolgozni menni?
2013. szept. 17. 18:14
 3/26 A kérdező kommentje:

Elméletben teljesen egyetértek. De nem tudom, ti hogy vagytok vele, mennyi idős a gyerek, stb...

Nekem pl. a lányom tavaly ősztől tavaszig taknyos volt. Amikor kellett otthon volt, nem velem, mert akkor fel is mondhattam volna.

De én teljesen megértem azokat, akiknek GOND megoldani, hogy egy taknyos ovissal otthon dekkoljon heteket, hónapokat.

2013. szept. 17. 18:21
 4/26 anonim ***** válasza:
88%
ez az egész engem is kikészít, kisfiam decembertől márciusig minden 2. héten otthon volt, ha kicsit köhög, már húzzák a szájukat, nálunk van anyós, de ha nem lenne, mit csinálnék? nincs az a munkáltató, aki ezt tolerálja
2013. szept. 17. 18:56
 5/26 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk télen rendszeresen náthásak az óvónők, konyhás nénik, dadusok. Konkrétan bezárhatna az óvoda.
2013. szept. 17. 19:34
 6/26 JnéHN ***** válasza:
94%
Szerintem nem két tüsszentésre gondolnak, hanem azokra, akiknek taknya nyála egyben van és mégis viszik a gyereket. Az ilyenekre én is teljesen ki vagyok akadva, főleg ha anyuka otthon van, de a gyereket betegen hozza oviba. Az enyém most kezdi az ovit, járt egy hetet, majd 3 nap itthon, járt 3 napot és most egy hét itthon mert kötőhártya gyulladása van. Van olyan anyuka, akinek mondják, hogy beteg a gyerek, vigye orvoshoz, de másnapra megint ott játszik a többivel.
2013. szept. 18. 07:06
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

én meg nem értem meg azokat a szülőket,akiknek GOND otthon tartani a gyereket,mert az én gyerekem miattuk beteg állandóan.és nekem is gond,de valahogy mindig megoldom.neki sem jó,ha betegen az oviban van,meg a többi gyereket is lefertőzi.és nem a vizes orrfolyásra gondolok,hanem akinek lóg a zöld takony az orrából,meg úgy köhög,hogy majd megfullad,és mégis ott van,hiába szól az óvónő.még fel van a szülő háborodva,feljelentéssel fenyegetőzik,mert az orvos kiadja az egészséges igazolást.így az ovi sem tehet semmit.

én meg költöm a fél fizetésem gyógyszerre,vitaminra,meg sajnálom a fiam,hogy beteg

úgyhogy teljesen jogos,náthás gyerek ne menjen óvodába,bölcsödébe

2013. szept. 18. 07:26
 8/26 anonim ***** válasza:
84%
Én is úgy gondolom, hogy le kellene tisztázni, mikortól nem mehet oviba. Én úgy gondolom, hogy ha zöld váladék jön az orrából, köhög, akkor ne menjen, de ha áttetszőt fúj és nem köhög, akkor nem hiszem, hogy otthon kell(ene) maradnia a szülőnek a gyerekkel, mert akkor konkrétan egész ősztől-tavaszig nem mehetne a gyerek és a szülő sem dolgozni. Így meg akár fel is mondhat a munkahelyén, ha előbb ki nem rúgják. Tehát ezt kellene letisztázni, hogy mit értenek ez alatt.
2013. szept. 18. 11:00
 9/26 anonim ***** válasza:
75%
Az áttetsző váladék felülfertőződve lesz zöld. Lehet, hogy a tiéd nem fertőződik felül, de mivel az áttetszőt is vírus okozza, így azzal is megfertőzi a többieket.
2013. szept. 18. 17:46
 10/26 anonim ***** válasza:
69%

Igen, lehet. És akkor mondd meg légyszíves, mit csináljon az a szülő, akinek nincs nagymama aki segítsen, nem engedhet meg magának babysittert sem és a gyereke gyakorlatilag ősztől tavaszig taknyos? Átlátszó, de taknyos. Amúgy az én lányomnak nem szokott átváltani zöldbe, hanem még előtte gyógyul. Ezen kívül én szerencsés helyzetben vagyok, mert vannak nagymamák, de bele tudok érezni annak a helyzetébe, akinek ez nem adatott meg.

No de várom a válaszod. Ne azt mondd, hogy a szülő maradjon otthon, mert nem hiszem, hogy egyetlen munkáltató is toleráns lenne azzal, aki ősztől tavaszig otthon marad a gyerekkel. Várom a válaszod.

2013. szept. 18. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!