Honnan tudom, hogy óvodaérett-e a gyerekem?
Óvónő vagyok, jelenleg kiscsoportban dolgozom. Nálunk is van 1-2 gyerek aki nem volt még 3 éves, mikor elkezdte az ovit, sőt még most is van egy 3 év alattink. Közülük többen gond nélkül megállják a helyüket, de sajnos vannak olyanok is (az "idősebbek" közt is), akik egyáltalán nem lennének oviba valók, és most nem is szobatisztaság hiányára gondolok, inkább az a gond, hogy értelmileg nem tartanak még ott, olyan is van, aki még egyáltalán nem beszél...
Szerintem az, hogy egy óvodába járó gyerek nem tudja magát megértetni, vagy épp azt nem érti amit mi mondunk neki nem a legjobb, nekik jobb lenne még a bölcsiben.
A csimpaszkodás miatt ne aggódj, ez főként neked szól, a legtöbb gyerek előbb-utóbb leszokik róla. A legfontosabb, hogy legyél vele következetes, szóval ne csinálj s*gget a szádból (bocs a kifejezésért), szóval ha pl. megbeszéled vele, hogy alvás után jössz érte, akkor ne legyen az, hogy na jó, mégis hazaviszlek ebéd után, csak ne sírj. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te biztos ezt csinálnád, csak ez egy általános probléma szokott lenni.
Köszönöm mindenkinek ment a zöld. Igen, azt tudom, hogy felveszik. Az nem is gond. Köszönöm az óvónő válaszát is. Igen, az megy, hogy következetes vagyok. Amit egyszer kimondtam, az úgy is van. Meg is érteti magát, érti is amit akarnak tőle. Engem az riaszt meg, hogy élből nem a válasz arra, amire amúgy igennel válaszolna ha én kérdezném, na meg ugye a csimpaszkodás. Rossz volt nézni, hogy minden gyerek rajta kívül jól elvolt, még ha az elején ment is a pityergés. Persze, valamilyen szinten az én hibám is, mert nem szívből iratnám be(az ovival nincs gondom). De szerintem alapból ilyen típusú is. En is ilyen voltam, sőt 4honapig anyóssal laktunk(saját lakásba költözés miatt), de akkor sem volt el vele egy percet sem. Pedig nem utálom anyóst. :D
Ma az járt a fejembe, mesélt valamit a gyerek, de nem is azt mondta ami történt hanem ferditett, bár nem direkt. Akkor amit mesél majd az oviról, ha mesél abból teljesen ki fogok maradni, mert sok kis dologról nem lesz tudomásom. Tudom én se tudok leválni könnyen róla ez is a gond, pedig nem láncolom magamhoz, csak szomorú leszek miatta, hogy nem tudom mi történt vele, mit érez. De ezt még helyre is rakom magamban, de tényleg nem tudom, hogy vajon nem korai-e beadni oviba 2,5évesen? Igen, most nyavajgok is, lesznek ettől nehezebb döntések. De jó lenne, ha néha valaki tudna segíteni a döntésben. Nem helyettem megmondani, csak segíteni, hogy könnyebben döntéssek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!