Kimaradni a gyerekeim ovis életéből?
Úgy alakult h 8 órás munkát fogok végezni, város másik végèben. Gyermekeim 7, 6 és 3 èvesek, jelenleg ovisak mindhárman, ősztől a nagyfiam iskolás lesz.
Úgy tudjuk megoldani a logisztikázást férjemmel h reggel ő viszi őket, ìgy én tudok menni értük délután, de suliba is jó esetben 16.15-re, majd oviba 16.30 körül, remélhetőleg.
Ami nekem szívszorító ebben h teljesen ki fogok maradni az ovis mindennapjaikból. nem lesz kapcsolatom az óvónőkkel sem, mert 16 utàn már úgyis ügyeletes csoportban lesznek. és a reggeli közös ovibamenetel.is ki fog maradni.
A kérdésem h volt e itt vk hasonló helyzetben, ill. h megsínylettèk-e ezt a gyerekek? Apjukkal is jól elvannak, nem azért, csak megis milyen már h egy anya ennyire kimarad az ovis hétköznapjaikból?
írjatok vm biztatót légyszi!
Én éppen múlt héten kezdtem el dolgozni közel 5 otthon töltött év után. Két gyerek van egyik most kezdte a bölcsit, a másik középsős ovis. 8 kor kezdődik a munkaidőm, így reggel én viszem őket fél 8-ra. Az ovisnak ilyenkor még gyűjtőcsoport van, nem mindig a saját óvónőjükkel, így akkor én sem fogok találkozni velük. Délután fél 5-ig tart a munkaidőm, így nem én fogok értük menni, hanem az apjuk vagy anyum, mert nekik 4-ig van munka. Mindkét intézmény 5 ig van nyitva hivatalosan, oviban még van gyerek fél 5 kor, de a bölcsiből gyakorlatilag az összes gyereket elviszik 4 után.
Pénteken mindkettőnknek rövid nap van így akkor együtt megyünk a gyerekekért, akkor lesz idő beszélni pár percet a nevelőkkel. Ami isteni szerencse, hogy kisvárosban lakunk, szemben van a bölcsi, ovi egymással, valamint helyben találtam munkát, ami szintén közel van, gyakorlatilag 0 esély volt erre.
Szerintem is felesleges fecsegni az óvónőkkel minden nap, szólnak ha valami gond van úgyis. Nálunk nagyon sok apuka hozza viszi a gyerekeket oviba bölcsibe, ami tök jó szerintem. Én 35 vagyok, de nem rémlik hogy amikor én voltam ovis sok apukát láttam volna az oviban, a legtöbb már hajnalban elment dolgozni.
Az én szüleim mindketten napi 8-8,5 órát dolgoztak, és hiába volt 10 percre az ovi a munkahelyüktől, valamelyikük úgy "lógott el" mindig, hogy fél 5 körül már jöhessen értem. 2 ovónéni volt, az egyikük mindig vigasztalt hogy nem baj hogy csak én maradtam itt már (akkoriban nem volt ügyeletes csoport), a másik rendszeresen piszkált miatta, de annak amúgy se volt jó soha semmi. Igazából teljesen mindegy volt, ki jön értem, a lényeg hogy vittek már haza, otthon meg úgyis mindenki ott volt :)
Ünnepekre eljöttek (erre anya talán többször, de volt olyan is hogy mindketten voltak), az meg kicsit sem érdekelt, hogy vajon kedveli e az óvónő anyáékat. Semmi rossz nem származott belőle később, most, hogy anyuékhoz hasonló területen dolgozok, egyre inkább úgy látom, hogy a fél 5ös odaérés is szuper teljesítmény volt, rám fél 5kor néha még próbál valamit kiosztani a főnök amit valaki nem csinált meg a nap folyamán.
Szóval nyugi, otthon játsszatok sokat, beszélgessetek kinek milyen napja volt, nevessetek nagyokat.. úgyis erre fognak emlékezni, nem arra, hogy 2018.04.03án ki jött értük oviba és szerette-e anyát az ovónéni!:)
Ó látom akkor egyáltalán nem egyedi az esetem.
Köszönöm a pozitív válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!