Ha nincs ott a gyerek, miert nenizik a szulok az ovonoket? Sokszor egy korosztaly
Megszokásból. Miért baj ez?
Mondok meredekebbet: mi pedagógusok néha egymást is nénizzük és bácsizzuk, ha nincsenek ott a gyerekek. Félig poénból, félig megszokásból.
Tavaly esett ki az óvónőnk a padból, szóval van köztünk egy kis korkülönbség :D
A gyerek Judit óvónéninek hívja, én Judit néninek még akkor is amikor nincs ott a gyerek. Megszoktam és keveredés sincs,hogy egyszer néni egyszer nem.
Mondjuk én se vagyok Erika vagy Erika néni hanem az Andris anyukája.
Az iskolás gyerekem osztályfőnökével viszont tegeződünk első pillanattól, és már a gyerek is teljesen tisztába van azzal,hogy attól mert nekem szabad neki nem. Így nincs az,hogy most itt a gyerek vagy hallja akkor néni bácsi stb ha nincs itt akkor csak így stb.
Én véletlen letegeztem a velem egykorú, vagy inkább fiatalabb óvónőt. Rákérdeztem, hogy zavarja e, azt mondta, hogy nem zavarná, de épületen belül magázódni kellene. Szóval neki èn "anyuka" vagyok, ő meg nekem "xy néni". Ha viszont összefutunk máshol, Sziával köszönünk és tegeződünk.
Szerintem ez így rendben van, könnyebb fenntartani a hivatalos szerepeket, marad tekintélye, ahogy nekem is.
Nem szeretem az oktatási intézményekben sem a szülők, sem a gyerekek részéről a tegezést, és azt a bizalmi viszonyt, amit ez feltételez.
Nehéz úgy hozzáállni valakihez szakmailag, hogy bizalmi viszonyban vagytok, a tegezés pedig ezt feltételezi.
Ha a korod ellenére is lenéniznek, lebácsiznak, az a tisztelet jele.
- Minden megoldás jó, ami őszinte , működik és tiszteletet tartalmaz a másik irányába.
- A minden alól kivételt képez a hol magázódunk, hol tegeződünk. Mert pl. mit teszel, ha az utcán veled van a gyermek és találkozol az óvóval ? Oviban magázódás, utcán tegeződés..., ekkor fog csak összezavarodni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!