Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem aludhatnak a gyerekek az...

Nem aludhatnak a gyerekek az oviban?

Figyelt kérdés
3 fiam van, 6 3 és 1 évesek. Szeptembertől új oviba járnak, és azt mondták, hogy mivel itthon vagyok a picivel, nem aludhatnak ott, mert nincs hely. Viszont a kicsinek így teljesen borul a napirendje, nem tud át szokni a napi 1 alvásra, mert fél 1 kor kell menni a nagyokért. Szeretném ha ott aludnának az oviban, hogy a kicsi is rendben legyen, a dolgommal is kész legyek. Mit tehetnék?
2018. jan. 8. 10:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos manapság már mindennel próbálkoznak. Nálunk kitalálták, hogy 4 órakor mindenki vigye el a gyerekét, mert ők haza akarnak menni 4-kor. De basszus, a legtöbb ember 4-ig dolgozik, nem tudja 4-kor elhozni :)
2018. jan. 8. 11:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is óvodavezetőhöz menj. Anno én is neki szóltam, mikor mondtam, hogy a gyerek mégis ott alszik. Pont találkoztam az ovivezetővel, mondtam, hogy az óvónő azt mondta, hogy tőle kell engedélyt kérjek. Ő meg csak habogott, hogy nem, dehogyis kell az engedélye, nyugodtan itt aludhat a gyerek. Ha nincs hely, akkor nem kellett volna felvenni a gyereket, ha 2017. aug.31-ig nem töltötte be a 3-at. Vagy, mikor felvették, akkor szólni kellett volna neked, hogy csak fél napra tudják, ha nem óvodaköteles még ( ha így van). Ha ezt nem tették meg, akkor nincs miért szóljanak, nyugodtan ott aludhat a fiad. A 6 éves is ovis még?
2018. jan. 8. 11:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Szerintem ezt minden kistesós anyukával eljátsszák amúgy.

Tavaly én is szinte az egész ovis évbem hazahoztam. De aztán én úgy jártam mint sokan, a kicsi a hazahozatal teljesen felborította mindkét gyerek déli alvását. Aztan a lányom is mondogatta, hogy ő is szeretné kipróbálni a kiságyat az oviban, úgyhogy április-májusban már ott aludt. Alvás után elhoztam. Nyáron végig nem ment. Aztán szeptemberbem már maradt uzsira is. Akkor már fél 4-re mentem érte. Most megyek majd vissza dolgozni, mostmár marad 4-ig majd. Szóval így a fokozatosság megvolt. Kis hümmögés nálunk is volt, de ilyet hogy nem alhat ott nem mondtak.

2018. jan. 8. 12:10
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Ez azért vicces, mert pont a kistesó miatt nem tudják hazahozni otthonlévő anyukák a nagyot. Melyik egy-másfél év körüli baba nem alszik fél 1-1 körül???

Keltsük fel az alvó babát, vágjuk be a babakocsiba és induljunk a nagyért vagy hogy gondolják? Tényleg nem értem.

Meg aztán miért zavarja őket egy alvó gyerek? Mire felébred, úgyis ott vagyunk érte.

2018. jan. 8. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:
24%
Kérdezz rá a vezetőnél. DE igen, más vagy mint egy dolgozó anya, aki dolgozik annak a főzés és a házimunka is délutánra van besűrítve. Te azokat megtudod napközben, aki 8tól 4ig munkában van, délután ér csak rá ezekre. Nincs olyan jogszabály, hogy nem aludhat ott, de a vezetővel beszélj és neki mondd el, hogy mit szeretnél. Én is délben hozom a nagyot, 7 hóssal vagyok itthon. Szeptembertől ovisok (gondolom), akkor miért nem úgy alakítottátok a napirendet, hogy fél 1 helyett 1kor vagy délben aludjon, mire indultok felkeljen? Megeteted indulás elött, elszaladtok és amikor hazaértek alszik?
2018. jan. 8. 14:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Megdöbbenve olvasom amiket írtok. Nálunk egyáltalán nincs ilyen, sőt épp az ellenkezője. Nálunk, főleg a kisebb fiamnál sok olyan van aki otthon van a kistesóval és mondták is hogy leghamarabb 3/4 4 4 felé menjünk értük, de mivel jól elvannak nyugodtan mehetünk később is, hogy uzsi után ( azzal végeznek 3/4 4 körül) még játszhassanak. Meg nekik, mármint az óvónőknek 5ig mindenképp ott kell lenni. Nálunk még a minioviban sincs olyan hogy haza kell vinni a kicsiket akinek van kisebb tesója. Igaz ott sokan hazavittük. Igaz ott már délben az ebéddel végeztek így az alvás nem borult fel.
2018. jan. 8. 14:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Érdekes, az én környezetemben sok a kistesós ovis, és a nagyrészük délutánig van oviban, én elhozom a nagyot az oviból délben, míg itthon vagyok a kicsivel, és mindenki ufóként néz rám, hogy miért nem alszik ott. Nekem nem okoz gondot, mert simán megoldom a kicsivel, és mégiscsaktöbbet vagyok együtt a naggyal, mert ő már nem alszik délután.
2018. jan. 9. 22:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Én tesó nélkül voltam itthon munkanélküliként,az elején még a beszoktatásnál javasolták, hogy hozzam el, de miután 3. nap a gyerek azért üvöltött, hogy a többiekkel akar aludni, nem volt gond. Azóta nem volt ilyen probléma.
2018. jan. 10. 10:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem, hogy mi jogon turkálnak a magánéletedben. Honnan tudják, hogy nem dolgozol? Amúgy igen, jogszabályt mutassák meg.
2018. jan. 12. 12:15
 20/20 acelsziv ***** válasza:

Mindenhol meghülyültek az ovónők? Nálunk is folyton megy a balhézás. Múltkor már abba kötöttek bele, hogy miért megyek

érte olyan későn? Ötig dolgozom, hatig van ovi, negyed hatra ott vagyok érte. Anyátok.

Itt is mindent kitalálnak, hogy épp miért nem kéne bevinni a gyereket. Volt, hogy behazudták, hogy ne vigyük be, mert eleve nagyon kevesen lesznek benn. Bevittük. Sokba ott voltak és kiderült, hogy mindenkinek ezt mondták, hátha a legtöbb gyerek otthon marad.

Értem én, hogy nem bírja valaki a gyerekeket, de az ilyen ne menjen óvodapedagógusnak se.

2018. jan. 24. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!