Létezik olyan, hogy az oviból színházba viszik a gyerekeket, kivéve a kiscsoportosokat, akiknek nem biztosítanak aznapra felügyeletet?
Az egyik óvónő vagyok. Nézd, kedves utolsó, lehet, hogy durva lesz, amit most leírok, de sajnos manapság az óvónők, sőt a legtöbb pedagógus az iskolákban is semmibe vannak nézve a "mindenttudó" szülők miatt. És ennek tudod, hogy mi a legfőbb oka? Az, hogy egyes szülők, természetesen tisztelet a kivételnek, nem képesek normálisan megnevelni a gyerekeiket, és szinte elvárják, hogy az óvoda vagy az iskola tegye ezt meg helyettük.
Persze ezeknek az intézményeknek van nevelő szándékuk is, de az elsődleges mégis az oktatás a tudás átadása, oviban pedig a játszás és a fejlesztés, ami nem egyenlő a neveléssel.
Tisztelet a kivételnek. Én is ismerek rengeteg olyan óvónőt, akik tényleg imádják a munkájukat és kellő elhivatottsággal rendelkeznek, azonban már hallottam olyanról is, aki le se sz*rta a gyerekeket.
Már leírtam, hogy én sem tartom elfogadottnak azt, hogy az óvoda csak úgy bezár egy napra, nem hallottam még ilyenről, és szerintem a közvetlen környezetemben még nem is fordult elő ilyesmi. Viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy az ovi NEM gyermekmegőrző, hanem pedagógiai intézmény.
31!
Azt felejtem el, hogyan óvónő is ember és neki az óvoda a munkahelye. A te gyerekedet neveli, gondozza. Megtanitja arra, amire neked nem sikerült, gondoskodik róla, amikor te nem tudsz. De nem robot, nem azért van, hogy a te kakis popsidat fényesre nyalja. A te gyerekedet viszi akkor színházba, amikor a másik felügyeletet a másik szulonek kell megoldania, a te gyereked haladásarol, gondozasarol ertekezik nevelés nélküli munkanapon. Nem ő vállalt gyereket, hanem te, elsősorban a te dolgod megoldani a felügyeletet, nem az övé. Pláne, hogy nem Kati ovoneni csap a hasára, hogy akkor szerdán mi csak azért is színházba megyünk 28 gyerekkel, mert az olyan jó móka, végül is nem kell rájuk figyelni, nem kell őket kordában tartani, a világon semmi gond nincs velük, meg véletlenül se - ellenben Kovács anyukaval jól kiszurhatunk, hivhatja a nagymamát, hogy vigyázzon a Pannikara
"gondoskodik róla, amikor te nem tudsz" Te magadnál vagy??? DOL-GO-ZOM munkaidőben, ahogy mindenki más is, ezen mi olyan érthetetlen? Az óvoda nem egy kegyet gyakorol, hogy vigyáznak a gyerekemre, az óvoda TÖBBEK KÖZT ezért IS van.
A fenekemet (ami köszi, de nem kakis) nem kell fényesre nyalni, én megelégszem azzal, ha hétfőtől péntekig vigyáznak a gyerekemre. Színházba meg inkább elviszem én magam, ha az óvoda ezt nem tudja úgy megoldani, hogy közben a kisebbek felé az alapvető feladatát nem tudja teljesíteni. Ha ez nem megy, akkor nem kell extrákat bevállalni.
És ne keverjük a dolgokat, egy dolog a nevelés nélküli munkanap, ami évente kb 2-3 darab van, és egy másik dolog, amikor ezen felül a gyerekek egy részének nem biztosítanak felügyeletet, mert a gyerekek egy másik részének külön programot szerveznek.
"ellenben Kovács anyukaval jól kiszurhatunk, hivhatja a nagymamát, hogy vigyázzon a Pannikara"
Ja, ellenben Kovács anyuka anyjával/anyósával szúrtak ki, aki jó esélyjel még dolgozik, elnézve a mostani nyugdíjkorhatárt, de mivel ő egy nagymama, neki ugye kutya kötelessége ugrani, ha az unokára vigyázni kell, mert mi az, hogy ő erre nem ér rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!