Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Létezik olyan, hogy az oviból...

Létezik olyan, hogy az oviból színházba viszik a gyerekeket, kivéve a kiscsoportosokat, akiknek nem biztosítanak aznapra felügyeletet?

Figyelt kérdés

2017. nov. 10. 07:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
68%
Nekem csak azt magyarázza meg valaki, hogy miért az óvónők vannak felháborodva, ha a szülők munkaidőben, az óvodai nevelési év során, munkanapon nem tudnak csak úgy szabira menni, vagy nagyszülőt leakasztani gyerekvigyázásra? Milyen hozzáállás már az, hogy a szülők vállalták a gyereket, oldják meg? Basszus, óvodáskorú gyereknél az emberek többsége nem számol azzal, hogy tartania kell egy nem dolgozó rokont, vagy dadát, mert a gyerekek 3 éves kor felett óvodában szoktak lenni hétköznapokon. Azért az nagyon szép, amikor az óvónők számára a munka legfőbb zavaró tényezője nem más, mint a gyerek. (és mielőtt valaki félreértené: sok normális, munkáját szerető, lelkiismeretes óvónőt ismerek, a nagyobbik gyerekem már befejezte az óvodát, és sosem volt konfliktusom ilyen miatt egyetlen óvónővel sem, de az ide beíró óvónők hozzáállása igen érdekes szülői szemmel nézve).
2017. nov. 15. 15:29
 32/36 anonim ***** válasza:
64%

Az egyik óvónő vagyok. Nézd, kedves utolsó, lehet, hogy durva lesz, amit most leírok, de sajnos manapság az óvónők, sőt a legtöbb pedagógus az iskolákban is semmibe vannak nézve a "mindenttudó" szülők miatt. És ennek tudod, hogy mi a legfőbb oka? Az, hogy egyes szülők, természetesen tisztelet a kivételnek, nem képesek normálisan megnevelni a gyerekeiket, és szinte elvárják, hogy az óvoda vagy az iskola tegye ezt meg helyettük.

Persze ezeknek az intézményeknek van nevelő szándékuk is, de az elsődleges mégis az oktatás a tudás átadása, oviban pedig a játszás és a fejlesztés, ami nem egyenlő a neveléssel.

Tisztelet a kivételnek. Én is ismerek rengeteg olyan óvónőt, akik tényleg imádják a munkájukat és kellő elhivatottsággal rendelkeznek, azonban már hallottam olyanról is, aki le se sz*rta a gyerekeket.

Már leírtam, hogy én sem tartom elfogadottnak azt, hogy az óvoda csak úgy bezár egy napra, nem hallottam még ilyenről, és szerintem a közvetlen környezetemben még nem is fordult elő ilyesmi. Viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy az ovi NEM gyermekmegőrző, hanem pedagógiai intézmény.

2017. nov. 15. 18:38
 33/36 anonim ***** válasza:
19%

31!

Azt felejtem el, hogyan óvónő is ember és neki az óvoda a munkahelye. A te gyerekedet neveli, gondozza. Megtanitja arra, amire neked nem sikerült, gondoskodik róla, amikor te nem tudsz. De nem robot, nem azért van, hogy a te kakis popsidat fényesre nyalja. A te gyerekedet viszi akkor színházba, amikor a másik felügyeletet a másik szulonek kell megoldania, a te gyereked haladásarol, gondozasarol ertekezik nevelés nélküli munkanapon. Nem ő vállalt gyereket, hanem te, elsősorban a te dolgod megoldani a felügyeletet, nem az övé. Pláne, hogy nem Kati ovoneni csap a hasára, hogy akkor szerdán mi csak azért is színházba megyünk 28 gyerekkel, mert az olyan jó móka, végül is nem kell rájuk figyelni, nem kell őket kordában tartani, a világon semmi gond nincs velük, meg véletlenül se - ellenben Kovács anyukaval jól kiszurhatunk, hivhatja a nagymamát, hogy vigyázzon a Pannikara

2017. nov. 15. 18:54
 34/36 anonim ***** válasza:
Nálunk, ha 1-2 csoport színházba vagy valami más programra ment, attól még a többi csoport az oviban volt és rendesen üzemelt a hely, ha meg nevelés nélküli nap volt, akkor az egész óvoda zárva volt és egy másik óvodában lehetett felügyeletet kérni.
2017. nov. 17. 08:56
 35/36 anonim ***** válasza:
52%

"gondoskodik róla, amikor te nem tudsz" Te magadnál vagy??? DOL-GO-ZOM munkaidőben, ahogy mindenki más is, ezen mi olyan érthetetlen? Az óvoda nem egy kegyet gyakorol, hogy vigyáznak a gyerekemre, az óvoda TÖBBEK KÖZT ezért IS van.

A fenekemet (ami köszi, de nem kakis) nem kell fényesre nyalni, én megelégszem azzal, ha hétfőtől péntekig vigyáznak a gyerekemre. Színházba meg inkább elviszem én magam, ha az óvoda ezt nem tudja úgy megoldani, hogy közben a kisebbek felé az alapvető feladatát nem tudja teljesíteni. Ha ez nem megy, akkor nem kell extrákat bevállalni.

És ne keverjük a dolgokat, egy dolog a nevelés nélküli munkanap, ami évente kb 2-3 darab van, és egy másik dolog, amikor ezen felül a gyerekek egy részének nem biztosítanak felügyeletet, mert a gyerekek egy másik részének külön programot szerveznek.

2017. nov. 17. 10:08
 36/36 anonim ***** válasza:
66%

"ellenben Kovács anyukaval jól kiszurhatunk, hivhatja a nagymamát, hogy vigyázzon a Pannikara"

Ja, ellenben Kovács anyuka anyjával/anyósával szúrtak ki, aki jó esélyjel még dolgozik, elnézve a mostani nyugdíjkorhatárt, de mivel ő egy nagymama, neki ugye kutya kötelessége ugrani, ha az unokára vigyázni kell, mert mi az, hogy ő erre nem ér rá?

2017. nov. 17. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!