Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Létezik olyan, hogy az oviból...

Létezik olyan, hogy az oviból színházba viszik a gyerekeket, kivéve a kiscsoportosokat, akiknek nem biztosítanak aznapra felügyeletet?

Figyelt kérdés

2017. nov. 10. 07:20
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
49%

Kedves 20-as! A 13-as óvónő válaszoló vagyok. Nem tudom, hogy hol láttál a válaszomban pattogást, de távol áll tőlem ez a "műfaj". Mindössze kulturált hangnemben leírtam a véleményemet.

Ráadásul semmi olyanra nem céloztam, hogy a nagyszülőknek kötelességük lenne vigyázni a gyerekre. A szülők maguknak vállalták a gyereket/gyerekeket, tehát nekik kell megoldani a felügyeletet. Bár ilyenről még én sem hallottam, hogy ne működne az óvoda egy napig, mert úgy kényelmesebb.

2017. nov. 11. 23:12
 22/36 anonim ***** válasza:
33%

20!

Miért az óvoda kötelessége megoldani a gyerekek felügyeletét? Nemelsődlegesen a szülők dolga lenne szerinted? Az a baj, hogy rengeteg szulo hiszi azt, hogy körülötte meg a gyereke körül kell hogy forogjon a világ. Az óvoda nem gyermekmegorzo, az óvónő nem bébiszitter.

2017. nov. 12. 06:46
 23/36 anonim ***** válasza:
71%
Na azért álljon már meg a menet, az óvoda feladata kettős, mindig is az volt. EGYRÉSZT pedagógiai intézmény, MÁSRÉSZT a gyerek igényeinek, korának megfelelő napközbeni ellátást biztosít, tekintettel arra, hogy a szülőknek van egy olyan hülye szokásuk, hogy izé... DOLGOZNAK! Nehogy már ott tartsunk, hogy a szülő szégyellje magát, hogy ő "nem tudja megoldani", hogy napközben, munkaidőben legyen a gyereknek felügyelete, ha az óvoda kihúzza magát a kötelessége alól. Kíváncsi lennék, ha a szülők a jegyzőhöz fordulnának az ilyen jellegű panasszal, mi sülne ki belőle.
2017. nov. 14. 14:00
 24/36 anonim ***** válasza:
29%
Milyen panasszal, utolsó? Hogy képtelenek megjelenő a szülői értekezleten, ahol elmondja, mikor lesznek a nevelés nélküli munkanapok? Vagy képtelenek ezt megegyezni? Körbe röhögi őket a jegyző. Nem hétfőröl keddre derül ki, hogy színházba mennek, ezt te sem gondolatod komolyan. A kedves szulo próbálja a nagymamát megvezetni, hogy nem szóltak neki idoben
2017. nov. 14. 14:15
 25/36 anonim ***** válasza:
71%
Ugyan ezt csinálták velünk is tavasszal. A nagyokat bábszínházba vitték, a kicsiknek otthon kellett maradni. Nem volt ezzel semmi gondom mert az eset előtt 1 héttel azt mondta az óvónő, hogy nyugodjak meg, lesz a kicsiknek felügyelet. Vittem mindkét gyerekemet az oviba majd ott közölték 6:50perckor, hogy de hát a kicsit ott ne hagyjam, nem lesz felügyelet. Azt hittem, hogy ott azon nyomban felrobbanok idegemben... de időm sem lett volna rá mert 10 perc múlva már a munkahelyemen kellett volna ülnöm. Még jó, hogy a nagymamám tudott vigyázni a kicsire... Azóta is háborgok ezen, mi az, hogy nem tudnak felügyeletet biztosítani... ?!
2017. nov. 14. 15:29
 26/36 anonim ***** válasza:
35%

Ha az óvoda oktatási intézmény, és nem gyerekmegőrző, akkor az óvónők menjenek a fenébe, nevelni, képességet fejleszteni a szülő is tud.

Az óvoda arra lett kitalálva hogy vigyázzanak a DOLGOZÓ szülők gyerekeire. Érdekes, hogy a pedagógusok ezt nem fogják fel mostanság.

2017. nov. 14. 17:04
 27/36 anonim ***** válasza:
82%
Tényleg, utolsó? Mert minden szulonek pedagógiai vegzettsege van? De érdekes. Te maradj akkor otthon a gyerekeddel, fejlesztheted magad, ha még nem érsz rá, fizess egy bébiszittert, aki vigyáz rá.
2017. nov. 14. 17:57
 28/36 anonim ***** válasza:
78%
A nevelés nélküli munkanapokok száma minden évben előre meg van szabva, nem az óvoda dönti el. Ha ezen felül nem tudnak az Ida beiratott gyerekeknek felügyeletet biztosítani, az okot ad a panaszra, bármikor is szóltak róla, és ezen a jegyző sem röhögne.
2017. nov. 14. 18:06
 29/36 anonim ***** válasza:
13%
Gyerekneveléshez nem kell pedagógus végzettség. A gyerekek többségét bizony megnevelné/fejlesztené úgy a szülő, mint egy szakképzett óvónő. Sőt, még különbül is.
2017. nov. 14. 21:06
 30/36 anonim ***** válasza:
38%
Ah, értem, utolsó. Tehát az óvoda tulajdonképpén gyermekmegorzo, az óvónő meg bébiszitter. Értem. Igen alacsony az intelligencia szinte, úgyhogy be is fejeztem veled a beszélgetést
2017. nov. 15. 05:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!