Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis korú gyerekeiteknél...

Ovis korú gyerekeiteknél tartják a Halloweent? Hogy ünneplik?

Figyelt kérdés

Sajnos a fiam ovijábán nagyon fontos dolognak tartják, meséltek róla nekik fiam meg csokit akar menni gyűjteni. Az oviban lesz kis műsor utána csokit fognak gyűjteni a csoport szobákat körbe járva. De már most hatalmas sírások vannak, hogy ő miért nem gyűjtheti a csokit.

Szívem szerint nem engedném neki ezt az egészet. Hogy magyarázzátok el egy 4 évesnek ez itt nem hagyomány?

2017. okt. 22. 17:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%
7-es válaszolónak: [link]
2017. okt. 22. 18:25
 12/26 anonim ***** válasza:
14%
Teljesen mindegy, attól hogy eltévesztettem a dátumot Magyarországon még nem lesz Halloween. Vannak saját hagyományaink.
2017. okt. 22. 18:29
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
7- es mielőtt leoltasz mást,nézz utána.November 1. Mindenszentek és 2.- a Halottak napja.
2017. okt. 22. 18:31
 14/26 anonim ***** válasza:
89%
Október 31. Magyarországon nem ünnep. Sem Halloween, sem Halottak napja, sem Mindenszentek. De ne azért szóljátok le a Halloweent, mert aki tartja, az nincs tisztában a magyar hagyományokkal. Attól, mert valaki tököt farag és beöltözik az oviban 31-én, még lehet, hogy 1-én felkeresi a halottait, vagy csak otthon megemlékezik róluk.
2017. okt. 22. 18:37
 15/26 A kérdező kommentje:

Nem vinném be ha nem tömnék őket ezzel. Kükön kértek jelmezt is, azt kerestük délután.

Aki a Mari néniset írta ez lesz a legjobb. Nekem amikor kicsi voltam mikor a temetőket jártuk elrejtettek pici csokit és pénzt a síron. Másnál is volt ilyen?

Ez most lesz idén elsőnek, hogy rakok ki valamit

2017. okt. 22. 19:02
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Korábban semmibe nem néztem a halloweent, de oviban nálunk is előjött a téma. Hiába írják, hogy nálunk nem ünnep, az oviban mindennapos téma. Én nem akartam élből elutasítani és elvenni a gyerek kedvét. Utánnanéztem és szàmunka megfér ez a 2 ünnep egymás mellett.

Egyik nap elüldözik a gonosz szellemeket az oviban, másnap pedig mindenszentek napján pedig családi körben ugyanúgy megemlékezünk az elhunyt szeretteinkről.

2017. okt. 22. 19:16
 17/26 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek azokkal,akik számára ez a kettő hagyomány megfér egymással.Szándékosan nem írtam ünnepet,mert számomra a szó szoros értelmében egyik sem az.

Nem "tartjuk" a Halloween-t,de olyan ördögtől valónak sem,mint azt sokan beállítják.Soha nem fog ugyanis itt gyökeret verni Magyarországon,lévén egy valódi angolszász (sőt eredetileg kelta) hagyomány.

Semmi köze a halottak napjához,amikor pedig felkeressük a gyerekekkel a nagyszüleim sírját már egész kiskoruk óta.De amúgy a halottainkra sem ezen az egy fix szent és sérthetetlen napon kell emlékezni...

Egyébként a válasz:nálunk az oviban nem tartják,az iskolában van mindössze egy tökfaragó verseny (nem kötelező)

Márton napot azonban évek óta tartanak,mely szintén egy "idegen" ünnep,illetve emléknap...

2017. okt. 22. 19:48
 18/26 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is megfér együtt ez a 3 nap, az ovisnak "buli", és talán kicsit emészthetőbbé teszi ezt az ünnepkört, ha hozzácsapnak egy halloweent is. Ha az oviban van és a gyerekek lelkesek miért ne?
2017. okt. 22. 20:05
 19/26 anonim ***** válasza:
88%

Nekem elfér mindkettő, ha a gyerek jól érzi magát.

Az viszont hogy a temetőbe a nagymama sírján keresse a pénzt meg a csokit, az viszont számomra elfogadhatatlan.

2017. okt. 22. 20:47
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem, ha valakit nem érdekel ez a hagyomány, de a legtöbben úgy utasítják el, hogy semmit nem tudnak róla. Nem mindenszentek és halottak napja helyett van. Nem kell összekeverni a dolgokat.

Az visszont szerimtem durva, ha valaki külföldön él és egyáltalán nincs tisztában az adott ország szokásaival. Halloween ősi kelta ünnep, szóval pont az angoloktól ered és ők vitték amerikába. Az egy dolog, hogy sokan az amerikai filmekből ismerik, de azért nem ezekből kellene "művelődni".

Mindennek megvan a maga helye.Én nem vinnék a temetőbe csokit, ez nekem már morbid.

2017. okt. 23. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!