Nincs olyan, hogy elvárt mondókák. A mi fiunk pl 2,5 evésen kezdett csak beszélni, így ő mondókák terén sem állt túl jól. De pl az érik a szőlőt; erdő, erdő, erdőt hibátlanul elénekelte 3 évesen. De nem nagyon kötötte le, ha itthon mondókáztunk. Az oviban viszont igen. Mondjuk az ottani versek és mondókák 90%-át mi nem ismertük, tole tanultuk meg őket.
2017. szept. 1. 11:13
3/17 anonim válasza:
A fél család óvónő, a válasz egyértelmű: semmilyet.
2017. szept. 1. 11:14
4/17 anonim válasza:
Szerintem a kérdező úgy értette, miket halljon, miket ismerjen.
Nem pedig úgy, hogy miket tudjon visszamondani, elénekelni.
2017. szept. 1. 11:22
5/17 anonim válasza:
Éppen 3 éves a lányom leírom, ami most hirtelen eszembe jutott, mert ezt gyakran énekli:
- mókuska
- boci, boci
- cifra palota
- erdő szélén házikó
- János testvér
- ha jó a kedved
- fej és vállak
- Józsi bácsi a tanyán (kedvence)
- öt kis kacsa (ebben olykor keveri a számokat)
- süss fel nap
Ő ezeket nem csak ismeri, hanem el is énekli.
2017. szept. 1. 12:31
6/17 anonim válasza:
Gondolom deriválni is tud már..
2017. szept. 1. 12:50
7/17 anonim válasza:
Azért elég durva, hogy én ezt leírom ide, hogy próbáljak segíteni a válaszommal, erre elkezded ezt, piszkálni. Én sokat foglalkozok vele ilyen téren, nem az enyém extra okos ebben biztos lehet, rokongyerekek is simán ismernek ennyit, pont egy éve már teljesen érthetően beszél, 2 évesen is simán mondókázott már.
2017. szept. 1. 12:56
8/17 anonim válasza:
Nem az volt a kérdés, kinek mit tud a gyereke ennyi idősen, hanem hogy mit kell ismernie mire oviba megy. A válasz: semmit. (megint lehet 0-ra pontozni)
2017. szept. 1. 13:16
9/17 anonim válasza:
Szerintetek semmit nem kell és valójában nem is kell, de azért jó ha látja a kérdező, hogy lehet tudnia verseket, dalokat a gyereknek,nem kell a minimumra törekedni.
2017. szept. 1. 13:31
10/17 anonim válasza:
"sokat foglalkozok vele ilyen téren" - na ez a bezzeganyázás. Barátnőmnek ikrei vannak, ugyanúgy foglalkozik velük, az egyik lánya mégis leszarja a mondókákat. De 2 mp alatt van bármilyen mászható (vagy nem mászható) objektum tetején. A gyerekek nem egyformák.
Kérdező, ha valóban gyerekversekre/mondókákra vagy kíváncsi, szerintem menjetek el együtt gyerekkönyvtárba és nézzetek együtt mondókáskönyveket. Mi is ezt tesszük és ami nagyon tetszik, azt megvesszük nekik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!