Ovodai felkészulés. Hogyan mossak gazdaságosan, milyen a jo oviszsák, stb?
1. Mivel most tanulja a szobatisztaságot, néha megesik, hogy pisis a ruha es ágynemű, oviban pláne az lesz hisz pelenkát nem szabad.
Nem akarok szinte főzőprogin mosni, mert azt a ruhák sem bírják és én sem anyagilag (igy is nagyüzemi szinten mosok..)de ma speciel harmadjára (!)mostam ki ujra a rucikat, mert vagy pisiszagu marad(az őblito illat mellett is kiérzem), vagy az alig hypos előaztatás miatt meg hypot is érzek.
Hogyan lehet ugy mosni(whirlpool), hogy macera nelkul kimosson rendesen? Hány percen hány fokon hányszor?esetleg dupla öblitő progit adjak mellé??
2. Mondták, hogy kell oviszsák? Vállfát adnak?Mekkora hány zseb a praktikus rá? Belülre is kell? A gyermeknek számitana hogy macis, vagy ugy sem látja?
3. Milyen méretű a jo babatakaro huzat? Csak annyit mondtak, gyerekméretű jo. De abbol van szélesebb, keskenyebb, hosszabb rövidebb (általában takaro merethez varrom, de az itthonija szerintem keskeny), oviban meg nem tudom a takarok méretét
4 ovisjelet minden ruhába, bugyiba, zokniba is himezni kell? Majd egyesével kell lebontanomha elakarok adni valamit pl használtan? Vagy vagdossam ki a cimkéket? Vagy vegyem ugy, mindene kuka lesz ha kinövi..?
Kérdező
Szülöin mit mondtak hogy milyen kell ? Egyen zsák tehát mindenkinek egyforma legyen vagy csak ovis zsák legyen,mindegy mien. Ezt csak tudod ?
Bugyin,zoknin,kivül ird bele mindenbe a nevét és jelét lehet kapni,textil ficet,ovis jelet amit csak rá kell varnod ,rávasalhato jelet ,vagy alkoholos filcel bele irod vagy egy sima golyostolal is megcsinálhatod .
LÉGY ŐNÁLLO ha valamit nem tudsz kérdez a leendő ovonéniket,dadusokat.
Én sima alkoholos filccel rajzoltam rá a címkékre a jelét.
A zoknikra nem raktam, de a bugyiknak van címkéje, így oda került jel.
Nálunk nem kellett takarót vinni, hanem megadták a huzatok méretét, de minden boltban lehetett venni ezt a méretet, ovis ágyneműhuzat néven, szerintem a krepp anyag a legjobb, nem kell vasalni.
Mi varratuk az ovis zsákot, nem a vállfás van nálunk, csak 2 kis akasztó. Szóval egy kis zsák zipzárral.
A gyerekek önállóan öltöznek az oviban kis segítséggel, és elvárás a szobatisztaság. De még előttetek a nyár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!