Ti hogy oldjátok ezt meg?
25 km-re van a munkahelyem a falutól.
Reggel én viszem, 7-9:30-ig akkor megyek dolgozni, amikor akarok, 8 körülre szeretek menni.
A férjem 6:30-tól 16:00-ig dolgozik, így ő tud érte menni 16:30-kor. Én jellemzően fél-másfél órával később érek csak haza.
25 km-re van a falu, ahol lakunk a várostól, ahol dolgozom. Reggel fél 7-kor indulok a buszra, 4-ig dolgozom, de csak fél 5-kor van haza buszom, így fél 6 felé érek haza.
A párom ugyan nem dolgozik ilyen messze, viszont ő meg már 5 körül elmegy itthonról dolgozni, olyan 3 körül ér haza.
Szerencsére anyósom segítőkész. Ő viszi oviba és hozza is el a fiunkat, illetve ha beteg, ő van vele.
45 km-re dolgozik a férjem és én is. Nálunk 6-17-ig van ovi, de maximum 10 órát lehet bent a gyerek. Elég bonyolult nálunk a megoldás, mert én 8-16-ig dolgozom, a férjem viszont összevissza. Így néznek ki a lehetőségek:
1. Férjem nem dolgozik vagy határszolgalaton van: 7-re viszem a gyereket oviba és délben vagy a szüleim viszik haza vagy a férjem.
2. Reggel 6-ig dolgozik a férjem. Ha hazaer időben, akkor ugyanúgy 7-re viszem a gyereket oviba és megyek dolgozni. Ha nem ér haza, akkor fel hétre viszem az oviba a fiunk és én vonattal majd busszal megyek dolgozni, délben mennek a szüleim a fiunkert.
3. Reggel 6-ra kell menni a férjemnek. Erre több módszer is van. Vagy a szüleimnél alszik a fiunk és ők viszik reggel majd mennek érte délben és így együtt megyünk a férjemmel reggel. Vagy reggel 5-re eljonnek a szüleim és innen viszik oviba a fiunk. Vagy itthon maradok és fél hétre viszem oviba, majd vonat és busz. Vagy bevisznek a szomszéd városba a szüleim és onnan buszozok, így elég hétre vinni a fiunk.
Eddig így oldottuk meg. Most harom hónap nehezebb volt, mert édesapámnak komoly műtétje volt és nem volt itthon 3 hónapig, de megoldottuk. Mondjuk rengetegszer beteg a fiunk, nagyjából annyit járt oviba eddig, amennyit beteg volt. Október óta ovis, legalább 4 hónapot nem járt. Ilyenkor a szüleimhez vittük reggel és ők vigyáztak rá.
Nálunk nem ez a helyzet, de terveztünk falura költözni. Autónk nem volt, a tömegközlekedés meg olyan ritkán jár, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tudtuk volna megoldani. Így sajnos nem költöztünk.
Szerintem nagyon függ attól, hogy megoldható-e ez, hogy van-e autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!