Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai nemiszerv mutogatás?

Anikó1985 kérdése:

Óvodai nemiszerv mutogatás?

Figyelt kérdés
A ti gyereketek elmondja, h. mi történik az óviba? Eddig csak azt mondogatta h. mutogassa néhány társa magát egy másiknak. A fiam elmondása szerint ő nem mutogat. De a mai nap olyan elképesztő dolgott mondott, hogy egy fiú megkérte rakják egymás fenekébe a kukacukat. Először azt mondta senki nem csinált végül ilyet, aztán meg hogy ő sok fiúnak és neki is. Az értelmi szerző kiscsoportos. Holnap az óvónőnek beszámol a fèrjem, de mégis hogyan jut ez egyáltalán az eszükbe? Mit tegyünk? A fiam a tvben sem látott ilyet, beszèlni sem beszèlünk a szexről előtte. Nem értem!

2017. máj. 17. 22:07
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
93%

Az én gyerekem még nem óvodás, de saját emlékeim vannak arról, hogy az egyik csoporttársam azt mondta pakolászás közben, hogy ha megnyaljuk egymás punciját, akkor teljesül egy kívánságunk. Elég furcsának éreztem a javaslatot, így nem mentem bele.

Nem beszéltem erről szerintem senkinek, de csak később, idősebb korban esett le, hogy talán molesztálta valaki azt a lányt. :( Még a teljes nevére is emlékszem, de nem tudom, mi van vele.

2017. máj. 17. 22:52
 12/42 anonim ***** válasza:
87%
És az mit jelent, hogy megbeszéltétek? Mit mondtál a fiadnak, és mit mondott ő? Bocsi, de tényleg nagyon érdekel. 4 éves kiscsoportos a kisfiam, szörnyű belegondolni is.
2017. máj. 17. 22:55
 13/42 Carragher_x ***** válasza:
58%

"hogy juthat egyáltalán ilyen egy 4 éves kisgyermek eszébe?"

Pont úgy, ahogy a maszturbálás. Mint mondtam, a természet bizony a kisgyerekeknél még üti a társadalmi egyezségeket:)

2017. máj. 17. 23:01
 14/42 A kérdező kommentje:
Előszőr is ezt kint az udvaron bokorba bújva csinálják, így mondtuk h. ne menjen oda. Mondtuk h. apa arra fog menni kocsival és ha meglátja mérges lesz. Màsodszor h. ne tegyék egymásba, nem igazán tudom h. mit kell ilyenkor mondani h. ne sérüljön. Apa akadt ki, hogy most akkor homo a fia? de ezt nem előtte mondta. Azért remélem nem fajul tovább a dolog!
2017. máj. 17. 23:02
 15/42 Carragher_x ***** válasza:
94%
Magyarul csak a lényegről, vagyis a szexualitásról, nemiségről nem beszéltetek vele. Sztem erősen ajánlott lenne pótolni. (És a leírás alapján lehet célszerűbb lenne, ha nem apuka próbálkozna ezzel...)
2017. máj. 17. 23:04
 16/42 A kérdező kommentje:
Bocs, de az hogy a Fiúk egymás seggébe rakják neked miért természetes?
2017. máj. 17. 23:05
 17/42 A kérdező kommentje:
Mit mondjak az 5 éves fiamnak a szexualitásról mi az amit megért már? Nagyon érdekel!
2017. máj. 17. 23:06
 18/42 Carragher_x ***** válasza:
88%

Nem "nekem" természetes, hanem a biológiának. Mint ahogy nem "nekem" törvényszerűség, hanem biológiai törvényszerűség a test felismerése és a szexuális, nemi kíváncsiság/felfedezés is.

Pont arról kéne beszélni a gyerekkel, hogy mi van a lába között, mi célt szolgál, mi a felnőtt szerelem...stb Nem pedig olyan - már megbocsáss - de hülyeségekkel kihátrálni a valódi beszélgetésből, minthogy "ha apa meglátja mérges lesz"...

2017. máj. 17. 23:10
 19/42 Carragher_x ***** válasza:
67%

"Mit mondjak az 5 éves fiamnak a szexualitásról mi az amit megért már?"

Egy 5 éves nem hülye, a saját szintjén elmagyarázva bármit megért. Nem a naturális valóságot kell neki prezentációban elmagyarázni, hanem olyan alap dolgokat, minthogy mire van a fütyije (mittudomén, "ha két felnőtt nagyon szereti egymást és babát szeretnének, akkor a puncijukkal és a fütyijükkel is puszilkodnak"), de beszélhetsz neki arról is, hogy ezt felnőtt nénik és bácsik csinálják, gyerekeknek nem szabad, beszélhetsz neki arról is, hogy vannak olyan nénik és bácsik, akiknek azért nem lehet gyerekük, mert a saját nemükből szeretnek vkit úgy mint anya és apa egymást, sőt ha már itt tartotok, akkor a fehérnemű szabályt is megoszthatod vele...stb A lényeg, hogy a saját szintjén a saját fogalmaival magyarázd meg azt, ami épp felmerült. Nem kell leültetni a teljes sztorit elmagyarázni, csak ami épp felmerül. Ezek most épp felmerültek.

2017. máj. 17. 23:21
 20/42 A kérdező kommentje:
Tényleg kezdjek bele az élet nagy dolgáról beszèlni vele 5 évesen? Ez nem hajtja még több kiváncsisághoz? HA elmondom h. a punciba való akkor legközelebb már azt fogják az óviban csinálni? Elmondom mire is való, de te még ne csináld jó pár évig! Szerintem nem kell kitálalni! Értem én h. többet kéne mondanom, de mennyit?
2017. máj. 17. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!