Óvodai nemiszerv mutogatás?
Az én gyerekem még nem óvodás, de saját emlékeim vannak arról, hogy az egyik csoporttársam azt mondta pakolászás közben, hogy ha megnyaljuk egymás punciját, akkor teljesül egy kívánságunk. Elég furcsának éreztem a javaslatot, így nem mentem bele.
Nem beszéltem erről szerintem senkinek, de csak később, idősebb korban esett le, hogy talán molesztálta valaki azt a lányt. :( Még a teljes nevére is emlékszem, de nem tudom, mi van vele.
"hogy juthat egyáltalán ilyen egy 4 éves kisgyermek eszébe?"
Pont úgy, ahogy a maszturbálás. Mint mondtam, a természet bizony a kisgyerekeknél még üti a társadalmi egyezségeket:)
Nem "nekem" természetes, hanem a biológiának. Mint ahogy nem "nekem" törvényszerűség, hanem biológiai törvényszerűség a test felismerése és a szexuális, nemi kíváncsiság/felfedezés is.
Pont arról kéne beszélni a gyerekkel, hogy mi van a lába között, mi célt szolgál, mi a felnőtt szerelem...stb Nem pedig olyan - már megbocsáss - de hülyeségekkel kihátrálni a valódi beszélgetésből, minthogy "ha apa meglátja mérges lesz"...
"Mit mondjak az 5 éves fiamnak a szexualitásról mi az amit megért már?"
Egy 5 éves nem hülye, a saját szintjén elmagyarázva bármit megért. Nem a naturális valóságot kell neki prezentációban elmagyarázni, hanem olyan alap dolgokat, minthogy mire van a fütyije (mittudomén, "ha két felnőtt nagyon szereti egymást és babát szeretnének, akkor a puncijukkal és a fütyijükkel is puszilkodnak"), de beszélhetsz neki arról is, hogy ezt felnőtt nénik és bácsik csinálják, gyerekeknek nem szabad, beszélhetsz neki arról is, hogy vannak olyan nénik és bácsik, akiknek azért nem lehet gyerekük, mert a saját nemükből szeretnek vkit úgy mint anya és apa egymást, sőt ha már itt tartotok, akkor a fehérnemű szabályt is megoszthatod vele...stb A lényeg, hogy a saját szintjén a saját fogalmaival magyarázd meg azt, ami épp felmerült. Nem kell leültetni a teljes sztorit elmagyarázni, csak ami épp felmerül. Ezek most épp felmerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!