Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért veszik fel az óvodába...

Miért veszik fel az óvodába azokat a 3 év alatti gyerekeket, akiknek az anyjuk otthon van a kistesóval?

Figyelt kérdés
Van valami minimális létszám, amivel indulhat a csoport? Vagy mire jó ez? Nálunk 27 fős a csoport, 3 ilyen gyereket is felvettek. Nem értem miért, sokkal jobb lenne, ha csak 24-en lennének.
2017. máj. 10. 20:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%

Azért, mert a szocializáció a kortárscsoportban a gyerekért van.

3 fő neked annyi sok vizet zavar? Nevetséges vagy.

2017. máj. 11. 16:35
 12/19 anonim ***** válasza:
22%
Miért utolsó, felétek nincsenek gyerekek a játszótéren csak az óvodában? Én azt mondom aki szül ne legyen már lusta nevelni a gyereket, ha amúgy se dolgozik.
2017. máj. 11. 16:45
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Más a játszótér, és más az óvoda. Különben nem pedagógusok lennének ott, hanem sima őrök.

Ez egy.

Kettő: az óvoda 3 éves kortól kötelező.

Három: az óvoda nevelési intézmény.

Négy: senki nem azért szült, hogy 30 éves koráig maga mellett tartsa a gyerekét.

Öt: Miért lustaság mindennek a belátása és a törvényeknek valómegfelelés, valamint a gyermek érdekének figyelembevétele?

2017. máj. 11. 16:50
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

13-as válaszolóval teljesen egyetértek!Egy 4,5 és egy 3 éves anyukája vagyok.

Én visszamentem dolgozni most szeptemberben.Annyit voltunk betegek,hogy simán itthon maradhattam volna gyerekek nélkül is,háztartást vezetni,mert annnyit voltak itthon,meg én is annyit voltam beteg.Szerencsés vagyok hogy eltűri a mukahely a sok táppénzt,mert régi dolgozó vagyok!!!Nyilván anyagi okokból mentem vissza,de ha tehettem volna inkább maradtam volna itthon.A férjemtől akartam átvállalni a családfenntartás egy részét,de már ő is mondta,hogy jobban jártunk volna,ha itthon maradok.Ugyanis,ő is vigyáz a gyerekekre és elviszi néha oviba,hogy ne reggel 6-tól este 6-ig legyenek ott,mert én is dolgozom,és nem 6 órában.Csak neki kieső jövedelem..

Megértem,hogy kisbabával sokkal jobb és könnyebb nagyobb gyerek nélkül otthon lenni!Nekem másfél év van a gyerekek között és imádom őket,de kur.va nehéz volt,nagyik nélkül főleg.Szóval aki teheti,és nem bírja igenis pl.2,5 évesen nyugodtan menjen a gyerek bölcsibe,oviba!Az alatt csak kényszerből adnám be,mert igenis szüksége van a gyereknek a családi környezetre.Viszont utána már szerintem közösségben sokkal jobban fejlődik.

Másrészt,nekem aztán mindegy,hogy az oviba babás anyuka gyereke van,vagy 5 gyerekes anyuka aki otthon van,vagy olyan aki nem dolgozik vagy otthon dolgozik.Bölcsibe várólista miatt nem mindegy,de ahhoz sincs semmi közöm!

2017. máj. 11. 18:20
 15/19 anonim ***** válasza:
14%
utolsó, minek szül kis korkülönbséggel aki nem bírja? Igaz, nagyon jó a nagyobbnak 2.5 évesen bölcsődében lepasszolva csak mert anyuci többet vállalt mint bír, ezért a gyereket bünteti. persze nem mindenkinek való gyerek, ez látszik. Akik beadják de közben otthon vannak, azok ugye a GYES-t se veszik fel? vagy pedig az óvónőknek adják? Merthogy ők nevelik a gyereket "anyuci" helyett.
2017. máj. 11. 18:25
 16/19 A kérdező kommentje:
Az nekem is teljesen mindegy, hogy kinek a gyereke van az oviban, az nem mindegy, hogy 24-en, vagy 27-en vannak a csoportban.
2017. máj. 11. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Például az én lányom márciusi, majd 2018 márciusában lesz 3 éves, de már most be kell íratni, mivel itt májusban szokott lenni a beíratás. Ha nem íratom be most, nem tudom 3 éves korától oviba vinni. Mondta az óvodavezető, hogy nyugodtan járathatom szeptembertől, azaz 2,5 éves korától is. Eleve benne van a létszámban, akkor mindegy az ovi szempontjából hogy melyik hónapban kezdi az adott nevelési éven belül. (Jó, amiatt tényleg nem mindegy, hogy akkor egy gyerekkel többel kell foglalkozni, de akkor sem tudnak a helyére mást felvenni mondjuk másik körzetből.) Mondjuk nekünk nem mindegy, szeptembertől még nem viszem, egyrészt még nem szobatiszta (külön kiemelték, hogy ez nem kizáró ok), másrészt szeptemberben születik a kistesó, lehet hogy nem lenne szerencsés akkor kezdeni.
2017. máj. 14. 09:01
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem is kell 3 évesen óvodába vinni, csak a 3. szülinapját követő szeptembertől. Tehát ha te szeptemberben vinnéd a gyerekedet, akkor nem pár hónappal hamarabb vinnéd, hanem egy egész évvel, úgy hogy te közben otthon vagy. Emiatt 1 fővel nagyobb a csoportlétszám.
2017. máj. 14. 09:07
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

15-ös, te azért eléggé egy "okos" ember vagy, na ... :)))))

A világ több, mint harminc országában FÉL-EGY év után a gyerek bölcsödébe/óvodába kerül. Az ÖSSZES, kivéve a htb-k gyerekeit, ez több SZÁZMILLIÓ gyermek.

És egyiküknek sincs semmi baja.

Hogy mi ennek a korai intézményesítésnek az oka? Az, hogy nem kapnak állambácsitól pénzecskét 3 évig az otthonülésért. ENNYI és nem több.

Üdv, egy 3 gyerekes anya

2017. máj. 14. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!