Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért az az első kérdése a...

Miért az az első kérdése a szülőknkek beiratkozáson, nyilt napon, hogy milyen külön foglakozások vannak?

Figyelt kérdés

nekem ez olyan furcsa..

nem az lenne a legfontosabb,hogy szokja meg a közösséget,szabályokat,-ne rángassák ki delutánonként táncolni,úszni..stb..?

2017. ápr. 29. 13:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Sokszor a 2-3 lehetséges iskola között csak ebben van különbség.
2017. ápr. 29. 21:23
 12/17 A kérdező kommentje:

bocsánat,lehet,hogy nem voltam elég konkrét.szóval a kiscsoportosok,három évesek szülei.

tényleg kell ez??

2017. ápr. 30. 10:46
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
Persze, hogy kell. Fontos, hogy tudja milyen sportolási lehetőségek lesznek.
2017. ápr. 30. 18:17
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Dehogy kell,egy 3 évesnek épp elég a közösség,napirend megszokása,az a dolga,hogy kijátssza magát,ezt nemrég mondta az ovó néni a szülőin!Egy kiscsoportos beszokik elsősorban, majd rendszeresen eszik,iszik,fogat mos,játszik,tornázik,öltözik,vetkőzik,az udvaron játszik,wc-zik,alszik stb....Ünnepségekre készül,jeles napokra készül,alkot.Néha kisgyerekeknek való előadást hallgat.Mesét hallgat,zenét hallgat.Csinálja ezeket JÓL!Szerintem 3-4évesen ez az,ami kell nekik.Majd középsőtől,nagycsoporttól jöhet egy kis plusz,amiben kiprobálhatja magát,főleg napközben,az óvodában.Max.heti 1-2 alkalommal pedig délután!

Ha nagyon tehetséges valamiben,akkor azt meg úgyis észreveszik a szülők vagy óvónénik,és azzal lehet foglalkozni,de ilyen kis korban már külön foglalkozás szerintem sok.Alapok kellenek,nem egyből a szinte semmire építkezni!!!

2017. ápr. 30. 18:40
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen de ha nincs az oviban semmi akkor köpsőben és nagycsoportban sem lesz.
2017. ápr. 30. 19:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Aki ennyire szeretné a gyerekét ide-oda járatni,írassa magánoviba.1-1 különfoglalkozás persze,hogy kell majd,de azért túlzásokba nem kell esni.A sportot én is fontosnak tartom,de azt is az alapoktól kezdve,amikor már a gyereknek fogalma van arról,hogy szabályok szerint kell csinálni valamit.

Az lenne a jó,ha arról érdeklődnének még,hogy milyen szemlélettel nevelik a gyerekeket,vagy elég környezettudatosak-e például.Ilyeneket kellene megalapozni,nem össze-vissza rángatni a gyereket külön foglalkozásokra.

14#

2017. máj. 1. 08:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Nyilván korosztályának megfelelő elfoglaltságot keres a legtöbb szülő a gyeknek. Nem az a cél, hogy mindenképpen zsenit neveljünk belőle, de az önbizalmának sokat segít, ha látja ő is, hogy jó valamiben és nemcsak én dicsérgetem itthon 4 évesen.

Szüksége lehet erre is, mert ne legyünk naívak az oviban pont nem segítenek ebben. Vegyes csoportban pedig hamar elveszti az önbizalmát egy kicsi. Sajnos tapasztalat.

És nem feltétlenül 3 évesen járna foglalkozásra, de mivel nem akarunk váltani 5 évesen is oda járna, ezért ezt érdemes az elején tisztázni. Mikor, ha nem beiratkozás előtt?

2017. máj. 4. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!