Kisfiam 2018. januárjában tölti a három évet mikortól muszály mennie oviba?
Egy óvodavezető ezt hogy nem tudja ?
Református oviról van szó ,de gondolom a szabályok itt is érvényesek.
"A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt."
Szerintem egyértelmű, hogy szeptember 1-étől kötelező. Nem értem, sok óvodavezető miért nem így tudja.
Köszönöm szépen.Én is így mondtam neki de ő kijavított hogy rosszul tudom.Nem tudom miként tudom bizonyítani hogy én tudom jól s ráérek 2018 szeptemberétől beadni oviba a kicsim.
Nem én pontozok , én minden választ köszönök szépen.
A 2011. évi CXC. Nkt. rendelkezései értelmében a gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti, az óvodai nevelési év első napjától, vagyis szeptember 1-től kezdődően napi négy órát óvodai nevelésben köteles részt venni.
Az óvodai nevelés a gyermekek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magába foglaló játékos foglalkozások keretében folyik. Az óvodai nevelés a gyermek hároméves korában kezdődik, és addig az időpontig tart, ameddig a gyermek a tankötelezettség teljesítését meg nem kezdi (Nkt.8.§.).
A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni az önkormányzat által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban a lakhely/tartózkodási hely szerint illetékes óvodába.
Az óvodába a 2017-2018-os nevelési évre a 2014. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező.
Az ezen határnapig született gyermekek 2017. szeptember 1-től óvodakötelesek.
(A 2014. szeptember 1. után született gyermekek óvodakötelezettsége 2018. szeptember 1-től kezdődik.)
Csak annyit kellett beírni a Google-be, hogy "óvodakötelezettség 2017". Marha nehéz volt, nem is értem, nekem hogy sikerült... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!