Miért nem szeret óvodába járni 3 éves kisfiam?
3 éves múlt a kisfiam októberben, szeptember 1-én kezdtük az ovit, előtte 12 évig bölcsibe járt. Már a bölcsibe is nehezen szokott be, sokszor sírt reggelente. Most az oviba sem szeret járni, nagyon nagy hisztit csap szinte minden reggel, magából kikelve sír, ellenkezik, hogy nem akar menni. Arra már rájöttünk, hogy az idősebb óvónénit nem igazán kedveli, mondja is, és amikor ő van reggel, olyankor nem akar bemenni a csoportba, tördeli a kezét, stb. Amikor a fiatalabb óvónő van, akkor valamivel jobb a helyzet. Teljesen tanácstalanok vagyunk, már november van, és még mindig utál járni. Váltsunk óvodát vagy beszéljünk az óvónőkkel? egyébként látják a reggeli műsorokat (az otthoniakat mondjuk nem, mert már ott is hisztizik), de csak annyit mondanak, hogy bent nincs vele semmi gond.
Van még más, aki hasonló helyzetben van?
Nálunk volt ilyen, de 1hét alatt (azt végigsírta) annyira megzuhant a lànyom hogy bepisilt meg vubbasztott a sarokba. Én beszéltem az óvónőkkel hogy szoktassuk be lassabban, de csak azt mondták majd hozzászokik. Akkor döntöttem úgy hogy ovit váltok. Jó döntés volt :)
Én lehet először az óvónőkkel beszélnék hogy figyeljenek rá. Kérdezgetném a gyermekek hogy miért nem szereti a másik óvónénir lehet orvosolható a peobléma. Ha nem akkor én lehet átrakatnám másik csoportba
Lehet fél a
Szemüvegesektől. Kislányom a magas nagydarab emberektől félt, egyszer felkapta egy ilyen forma ember és sírt ő is elaz egyik óvónéni miatt. Én szóltam az óvónőnek hogy mi a helyzet, így a beszoktatáskor mikor ő volt elsőre leguggolt hozzá úgy üdvözölte. Úgyhogy egy próbát megér, nálunk kapható volt rá :) első voltam
Az En kisfiam fel evig ugy jart oviba,hogy az odautat mindig vegigorditotta,higy akarok menni oviba neeem...de ezt vegig,megallas nelkul.az oviban a nyakamba csimpaszkodott,orditott mint akit nyuznak.aztan lassan leszokott rola.mondtak az ovonok,hogy miutan elmentem abbahagyja es megy jatszani,hallgassam csak meg,menjek mi aztan par perc mulva hallgatozzak az ajtoban.es tenyleg nem sirt.sokszor meglestem az udvaron is,boldogan jatszott.
Az ottalvas volt meg aztan nehez szitu,csak kozepsotol lehetett ott hagyni.
szoktatok olvasni mmesét az óvodáról?
az ilyen történésekben fel tudja dolgozni a gyermek a gondjait, ki tudja játszani, stb
mindenról bezélgetni kell
amikor felkelünk, megyünk, megérkezünk átöltözünk
reggeli, udvar, játék, gyerekek, társak, stb
különben ha a frusztrációit magában tarjta, az egyre jobban mardossa.
és ha esetleg negatívan beszélsz az oviról, vagy sajnálkozva, akkor az is tudatosul benne hogy az ovi negatív ill egy szükséges kényszer muszáj rossz valami
3 éves és előtte 12 évig bölcsis volt?
Hm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!