Alig vesz tudomást a gyerekemről az óvó néni?
Nagyon visszahúzódó, csendes gyerekem van, és ennek köszönhetően az óvó néni mintha észre sem venné.
Minden nap annyit hallok a pedagógustól, hogy "válaszolt, ha kérdeztem" - de semmi többet. Hogy mit játszott, hogy evett, kivel teremtett kapcsolatot, elaludt-e - egyszerűen semmit nem tudok meg.
A kicsitől is szoktam kérdezni, hogy mit mondott X néni, egyáltalán szólt-e hozzá egész nap, vagy megsimogatta-e a fejét, leült-e hozzá az asztalhoz vagy bármi, ami "kapcsolat", de sokat mondok, ha hetente egyszer van vele személyes "élménye".
Reggel, délután, mindegy mikor megyünk, maximum egy köszönés, és letudta a gyereket. Mintha egy bepottyant valaki lenne, aki nem is tartozik a csoporthoz. És én is hiába kérdezek, semmi konkrétat nem tudok meg az óvó nénitől, tényleg, mintha nem is venné észre a gyerekem.
Más gyerekekkel társalog, viccelődik, leül melléjük, rájuk szól - VALAMI, bármi...
Dehát beszéltem vele.
Nem szoktam lopni az idejét fölöslegesen. De ha rákérdezek, akkor sem kapok érdemi választ. Soha...
Ezenkívül írtam, hogy más gyerekkel társalog, viccelődik, leül melléjük stb. Látom nap mint nap, ellenben hiába kérdezem a gyereket, vele még csak nem is beszélget.
Persze, hogy nem látom, hogy mindenki mellé leül, de az nyilván feltűnik, hogy bármikor megyek érte, soha még a közelében sincs a gyerekemnek. De ez a leül mellé vagy sem érdekelne a legkevésbé.
Mondom, hogy azt nem tartom természetesnek, hogy a pedagógus sem tudott még érdemben válaszolni semmire, ezenkívül nem tudott lényeges dolgokról, és a gyerek is ugyanezt mondja.
Egy óvó néninek az a dolga, hogy mindegyik gyerekkel próbáljon kapcsolatot keresni. Minden nap. Ne csak a közvetlen vagy a bűnrossz gyerekekkel.
Van másik gyerekem is, ő sem az a hű de közvetlen típus, mégis minden nap hallottam róla 2 szót érdemben, vagy ha valamiért nem, akkor is biztos, hogy a mindennapjaiban szerepelt az óvó néni is, bármily apróságban.
Nalunk az oviban kollektiv foglalkozas van, kozos rajz, kozos korjatek, aki nem akar, nem vesz reszt benne, nem is eroltetik. Az en lanyomnak is max 2-3 szemelyes elmenye van az ovonokkel, pl.anya, ultem ovoneni oleben, vagy megsimogatta az arcom. Stb. Ettol fuggetlenul voltak par gyereknel probalkozasai de veszett fejsze nyele, mert meg is mondtak, hogy vagy foglalkoznak 4-5 gyerekkel csak, es a tobbi talalja fel magat, vagy erdemi idot tolt a tobbi 22 gyerekkel, mese, mondoka, rajz stb..
Ertem en hogy rosszul esik, de vagy megkered hogy picit legalabb reggelente szanjon ra negyed orat vagy nem es atviszed mashova. En sem szeretnem, ha az enyemmel nem tudnanak foglalkozasokat csinalni,
Mert pl a te csemeted igenyli a plusz figyelmet.
Ez kiscsoport, tehát semmilyen foglalkozás nincs.
Fölajánlanak nekik lehetőséget, amiben részt lehet venni, ilyen a színezés, rajzolás, de ez nem kötelező, aki megy, megy, aki nem, nem. De ez sem "foglalkozás" szintjén van. Csak mint pluszlehetőség.
De még mindig itt tartok, hogy az óvó néninek kell nyitnia a gyerek felé, és rendszeresen próbálkozni (nem arra gondolok, hogy negyed óráig könyörögjön, hogy pl. üljön ő is az ölébe, dehogy!), mert ez így nem mehet még 3 évig.
Jaj, nem akarod megérteni, hogy nem az a fontos, hogy mennyit aludt vagy evett, meg hogy minden délután mindenről beszámoljon. Hanem az, hogy még ezt sem tudja. Hogy aludt-e vagy egyáltalán evett-e...
Azt sem vette észre, ha sírt, nemhogy ha "csak" szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!