Az óvodában leszoktatják az ujjszopásról?
Figyelt kérdés
Az óvónők feladata, hatásköre, benne van a nevelési tervükben, hogy a kisgyermeket leszoktassák az ujjszopsról 5 éves korában? És arra kérjék ne vigye a kedvenc plüssét, mert a kettő összefügg? Mondjuk nem világos, hogyan, mert ha mást vinne, akkor azt szorongatná ugyanúgy, de pillanatnyilag ragaszkodik egyhez és én nem szeretnèm elvenni tőle és igazán az ujjszopása sem zavar. Úgy gondolom, azt olvastm, hogy ráér majd 6-7 éves korában is leszokni. Tegnap rá is szóltak alvásnál és mesélte, hogy el kellett fordulnia és amikor nem látták bedugta az ujját, mert nem tudott aludni. Én megsajnáltam és nem szeretném, hogy ez stressz, szorongás oka legyen. Már így se szívesen megy oviba. Vélemények? Máshol is szokás ez, mert hát már öt éves, középsős? Nagycsoportban akkor mi lesz, az alvósát se viheti majd? :-(2017. márc. 24. 05:30
21/23 anonim válasza:
Nem feladata, de köszönd meg neki, hogy odafigyel, és megteszi helyetted. Lehet, hogy te nem látod be, miért lenne gond belőle, de kérdezz meg egy fogorvost vagy logopédust, és el fogja mondani, milyen problémákat okozhat.
22/23 anonim válasza:
Azt azért tudod, hogy a fogszabályzás nem egy kellemes, sőt esetenként fájdalmas dolog? Egy ismerősöm rengeteget szenvedett vele, és egész iskolás korában csúfolták érte.
Én biztos nem ugy állnék hozzá a saját gyerekemmel kapcsolatban, hogy mindegy, majd max hordja a vasat a szájában pár évig.
Ettől függetlenül látszik, hogy te magad nem akarod megszüntetni a helyzetet. Egy 5 éves már simán tudja mérlegelni, hogy többet ér-e neki az ujjszopásnál valami más. Az én 4 évesem is el tudja dönteni, hogy a cumi érdekesebb vagy a lego.
Én mindenesetre örülök neki, hogy megszabadultunk tőle, és kevesebb gond lesz később.
Próbálkozni lehet, én sem az erőszakot javasoltam.
23/23 anonim válasza:
Nem szoktatják le ,de én a lányomal megbeszéltem mikor az ovit kezdte hogy oviban nincs újjszopás ott volt mindig vele kedvenc plüsse,azal aludt el az oviban,viszont ahogy kiléptünk elkezte szopni az ujját ha fáradt volt ,sokáig igy ment aztán elhagyta márcsak itthon alváshoz kellet az ujja ,megha fáradt volt most már 7 éves lesz egyátalán nem kell neki magátol hagyta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!