Mit lehet tenni, ha betegen viszik a gyereket az oviba és nem viszik orvoshoz?
Ne hagyjad, és a nejednek is legyen fontosabb a gyerek egészsége!
Biztos van szülői munkaközösség, járuljatok az intézményvezetőhöz, fenntartóhoz, és beszéljétek meg a problémát.
Az óvónőknek ezt már rég meg kellett volna tenni, és nem szabadnak beteg gyereket bevinni!
4-es, hol? Nalunk ugyan nincs.
Vedono, jegyzo.
Ugyan ha lázas, vagy rosszul érzi magát a gyerek, fáj valamije, vagy hasmenése van, esetleg hány, én sem viszem, de minden más esetben igen.
Ha köhög, vagy folyik az orra, szemrebbenés nélkül viszem. Novembertől januárig 3 napnál tovább nem volt "egészséges", dolgozni pedig kell. Èn is megyek náthával dolgozni, ha ez nincs hatással a munkámra, senkit nem érdekel. Sokkal rosszabb szemmel néznének rám, ha heteket kimaradnék.
Nekem is szóltak már, hogy a gyerek köhög, észreveszem én is, ha más gyereke köhög. Nem érdekel.
Most pont úgy jártam, hogy engedtem a nyomásnak, és az első száraz köhögésre kivettem a szabit. 4 nap telt el, most kezd hurutos lenni, láza nincs, kevés takony, jól érzi magát, de olyan csúnyán köhög, hogy így nem fogom tudni vinni szerdáig biztosan. Egy hét szünet a semmiért.
Nem zavar, ha fertőz, az sem, ha őt fertőzik, amíg nem veszélyes a dolog. Járunk busszal is, ott is mindenki felszáll. Járunk étterembe is, ott is megfordul pár náthás ember.
Dolgozó ember nem tud heteket kivenni minden apróságra.
Ha egy szinttel fentebb nézzük, iskolás korban hányszor mondták neked, hogy kicsim ma ne menj suliba, mert folyik az orrod? Nekem végig az maradt meg suliban, gimiben, egyetemen, hogy amíg nincs nagy gond, mindenki jár.
Ja és a legtöbb betegség mondjuk az ibfluenza már a tünetek megjelenése előtt, a lappangási időben fertőz, szóval tök mindegy, kiveszi e a gyereket a szülő, vagy sem.
Persze a fent említett eset teljesen más, hiszen a gyerek közérzete rossz és fájdalmai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!