Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Fejtetű kérdés. Mégis mit...

Fejtetű kérdés. Mégis mit csináljak? Help ötletek?

Figyelt kérdés

Az ovisom fején találtak serkét - megint

Ez megy majd 3 hónapja

Többfajta irtószerrel kezeltük már lassan heti szinten az egész családot lekezelem emiatt és mosom a komplett ágyneműt is, sapka cserék, december elején pont ezért maradt otthon másfél hetet is a kicsi h hátha akkor vége lesz

próbáltam már hajszeszt, sampont, kimoshatót, rajta hagyósat, hajvasalót(a meleg miatt) a serkefésűn átmegy többet próbáltunk már...

de mindig visszafertőződik

mi nem kapjuk el legalábbis én nem találtam a többi gyerekében ...

az ovi sem tud mit tenni - szol akinek olyan a gyereke és ennyi

kéthetente jár ki a védőnő

lassan már 15e elment erre a problémára

2017. jan. 4. 20:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérjed, hogy hívjanak össze rendkívüli szülőit, ahol az óvónők elmondják, hogy aki talál a gyerekében tetűt az azonnal kezelje le és jelezze az oviban, illetve aki még nem tetves és megteheti, az kezelje le megelőzésképpen.

Nálunk hónapokig tartott ez a mizéria (szerencsére egyik gyerekem sem kapta el), és a végén az lett hatásos, hogy orvosi igazolást kellett vinnie annak, akiben tetűt találtak, hogy lekezelték és eltávolítottak a hajából minden serkét. Igazolás nélkül nem engedték oviba a gyerekeket.

2017. jan. 4. 21:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Testvérem is elkapra az oviban.Neki a hajvasalas es a hajzsele segitett a serkekre. Eloszor kivasaltam aztan jo vastagon bekentem hajzselevel, persze nem a draga fajtaval az tulsagosan kemenyit,aztan serkefesuvel atfesultem neki, az osszes beleragadt a zselebe.Hajmosas paranittal. Nalunk ez segitett
2017. jan. 4. 22:57
 13/14 A kérdező kommentje:

Huu koszonom az otleteket

Most vasalom szegeny gyerek hajat :-(

Sir mint a veszedelem de kenytelen vagyok

Hetvegen megint lekezelem a csaladot es meg parszor ezutan

Lehuzogatni nem tudom a hajarol mert nem latok jol es ha latom is mire odanyulok eltunik, szep vekonyszallu csillogos haja van, a serke fesube nem akad bele mert olyan picikek a serkek

2017. jan. 5. 22:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az is kerdeses, hogy az ovodai matracok, agynemuk fertotlenitve vannak e.

Vegyel megelezo sampont, es miutan kiirtottad a serkeket, mosd minden nap azzal a fejet. Igy nem kapjatok vissza akkor sem ha az oviban valakinek van.

2017. jan. 8. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!